Stypendium rektora

• Autor wątku Autor wątku Dominius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dominius

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam,

mam pytanie odnośnie stypendium rektora, otóż w regulaminie mojej uczelni odnośnie stypendiów widnieją takie zapisy:

"Student, który złoży wniosek o przyznanie świadczeń o których mowa w § 5 ust. 1 jest zobowiązany wypełnić oświadczenie do wniosku o okresie studiowania. Świadczenia, o których mowa przysługują studentowi na studiach pierwszego stopnia, studiach drugiego stopnia i studiach jednolitych magisterskich, jednak nie dłużej niż przez okres 6 lat."

"Studenci którzy powtarzają rok studiów lub wznowili studia po skreśleniu z listy studentów z powodu niezaliczenia roku nie mogą otrzymywać stypendium rektora"

Moja sytuacja wygląda następująco, rozpocząłem studia na mojej uczelni, w październiku 2014 roku, ale wypisałem się pod koniec pierwszego semestru. W październiku 2018 roku zapisałem się ponownie na ten sam kierunek i rozpocząłem studia od zera. Czy w takim przypadku, po zakończeniu obecnego, drugiego roku akademickiego, w przypadku wysokiej średniej będę mógł ubiegać się o stypendium rektora?

Ostatnia edycja:
Studiów nie wznowiłeś, bo zacząłeś od zera. Ten paragraf akurat tyczy się osób które zostały skreślone z powodu nie zaliczenia roku.

Powrót