Stypendium socjalne - dochód.

• Autor wątku Autor wątku lukic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, staram się o stypendium socjalne na lata 2009/2010, lecz pani która przyjmowała mój wniosek w dziekanacie zamiast podzielić dochód rodziny na 5 osób (bo tyle liczy moja rodzina) podzieliła go na 4. Zrobiła to dlatego że mój ojciec (bezrobotny) wypisał się z urzędu pracy na wakacje a we wrześniu ponownie zapisał. Pani uznała to za próbę wyłudzenia większego stypendium :/ Chodzi mi o to, że to chyba nie robi różnicy czy jest się zapisanym w urzędzie pracy czy nie, skoro dochody rodziny i tak są takie same. W tamtym roku było tak samo i otrzymywałem stypendium o 200zł/miesiąc mniej niz powinienem. Z tego co wiem jest jakaś komisja do spraw przyznawania stypendiów, więc chyba ta pani nie może sama sobie wyliczać na ile osób podzielić dochód :/ I tu pojawia się pytanie: czy to jest zgodne z prawem i co mogę z tym zrobić?

tak sie składa że ta komisja nic nie robi oprócz podpisywania już wyliczonych podań, a dochód oblicza własnie pani z dziekanatu. Uważam z praktyki że ojciec powinien być wliczony w skład rodziny, odwołaj sie do Odwoławczej komisji stypendialnej

Powrót