Stypendium socjalne na drugim kierunku II stopnia

• Autor wątku Autor wątku Don_James
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Don_James

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Przejrzałem forum, część tematów jest podobna jednak nie do końca wyczerpuje moje zagadnienie. Otóż jestem po ukończonych studiach I stopnia, po nich rozpocząłem studia na nowym kierunku na II stopniu (pobierałem na nich stypendium socjalne) i niedawno skończyłem na nich tok nauczania, ale nie zdałem pracy magisterskiej do dziekanatu. czyli innymi słowy, nie podszedłem do obrony i nie podejdę przez najbliższe miesiące. Od października chcę rozpocząć inny kierunek, również na II stopniu. Jako,że nie posiadam tytułu magistra pojawia się pytanie - czy na nowych studiach mogę pobierać stypendium socjalne? Przynajmniej do czasu kiedy obronię się na tym pierwszym kierunku. Na forum znalazłem różne informacje w podobnym tonie i zdania są rozbieżne.

Z góry serdecznie dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

Do momentu obrony nie ukończyłeś studiów, więc na studiach drugiego stopnia możesz pobierać stypendium, jednak do 3 lat. Jeśli na nieukończonych studiach drugiego stopnia pobierałeś świadczenia 2 lata, to jeszcze przez rok możesz pobierać stypendia (jednak nie dłużej niż do momentu obrony).

Tak właśnie myślałem, serdecznie dziękuję za pomoc

Powrót