Stypendium socjalne na uczelni

• Autor wątku Autor wątku stvc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stvc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam kilka wątpliwości związanych ze stypendium socjalnym, za których wyjaśnienie będę wdzięczny.

Jak wiadomo, stypendium jest przyznawane na podstawie dochodów z roku ubiegłego. Średni dochód za rok 2008 na członka mojej rodziny, zakwalifikował mnie do otrzymania stypendium w roku akademickim 2009/2010. Pod koniec roku 2009, matka dostała pracę, a co za tym idzie - dochód bieżący wzrósł, nieznacznie przekraczając dopuszczalne maksimum.

Czy w tym wypadku należy mi się stypendium w roku akademickim 2009/2010?

Z góry dziękuje za rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam.

Zapomniałem napisać, że stypendium zostało mi przyznane (od października 2009) i nie wiem czy teraz powinienem się go zrzec, czy mogę pobierać je do końca tego roku akademickiego (czerwiec 2010).

Witam, mam podobne pytanie,
mianowicie jeszcze w zeszłym roku tata pracował jednak musiał sie zwolnić i obecnie jest na bezrobotny. Jakie dokumenty powinnam złożyć przy skladaniu wniosku o stypendium socjalne? Zaświadczenie o zarobkach z Urzędu Skarbowego obejmuje dochody sprzed roku kiedy jeszcze tata pracował. Czy mogę zamiast tych dokumentów przedłożyc np zaświadczenie o statusie bezrobotnego z UP? Czy to wystarczy? Bo byłoby to jednak troche niesprawiedliwe gdybym dostawała stypendium wg zarobków które juz nie są aktualne..
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co robić. Będę bardzow wdzięczna za odpowiedz, pozdrawiam

zaświadczenie z US o dochodach za 2008, zaświadczenie z UP o pobieraniu bądź nie zasiłku dla bezrobotnych i w jakiej kwocie brutto i netto, wniosek o uznanie dochodu ojca za dochód utracony

Witam. Mam parę pytań dotyczących właśnie stypendium socjalnego na wyższej uczelni na studiach niestacjonarnych. Nie wiem jak mam postępować. Moja sytuacja wygląda tak: Mam 20 lat i 2 letnie dziecko. Obecnie mieszkamy w wynajętym mieszkaniu razem z ojcem dziecka, który pracuje. W tym wypadku nie wiem czy mogłoby być przyznane mi stypendium socjalne, ponieważ średni dochód na osobę u nas wynosi niewiele ponad 600 zł. tylko nie wiem czy ja idąc teraz na staż swój dochód mogę liczyć osobno czy te dochody nam się połączą skoro nie jesteśmy małżeństwem. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś mógłby mi pomóc.

Przy stypedium socjalnym mówi sie o dochodach studenta i członka rodziny...

dziękuję bardzo za odpowiedz :)
mam jeszcze pytanie gdzie mogę uzyskać taki wniosek o dochodach utraconych i kto go ma potwierdzić?
z góry dziękuję, pozdrawiam

nie ma takiego wniosku, sama musisznapisac do komisji stypendialnej, ze ojciec utracil prace i udokumentować to

Powrót