A
ania_2019
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam mam pytanie jestem studentka 5 roku studiow staram sie o stypendium socjalne przy skladaniu wniosku obowiazuje zaswiadczenie o dochodach z 2008 roku i tu zaczyna sie problem bo na zaswiadczeniu o dochodach mojej rodziny widnieje kwota 2000 zl poniewaz maz pracowal dopiero od pazdziernika 2008 a wczesniej mieszkalismy za granica. w pazdzierniku 2008 roku na 4 roku studiow odmowili mi przyznania stypendium bo w roku 2007 przebywalam za granica wiec mialam za duze zarobki ale to byl rok 2008 i mieszkalam juz w polsce tylko maz pracowal bo ja wychowywalam syna a ponadto bylam w ciazy a maz zarabial tylko 1000 zl ale oni tego nie uznali tylko patrzyli na zarobki z zagranicy teraz tez mi odmawiaja bo mowia ze dochod na zaswiadczeniu z 2008 jest za maly bo wynosi 2000 zl . dlatego prosze o rade co mam zrobic maz zarabia w chwili obecnej 1200 zl jest nas czworka ja nie pracuje bo wychowuje 2 malych dzieci na dodatek maz dostanie umowe dopiero 2 listopada mimo ze pracuje od 20 wrzesnia bo szefowi tak pasowalo a ze praca mezowi byla potrzebna to sie zgodzil. wczesniej od pazdziernika 2008 pracowal do konca umowy czyli do 31 lipca 2009 pozniej do 20 wrzesnia szukal pracy i w tym czasie dostawalismy pieniazki z mops od 20 wrzesnia maz pracuje dostaje wyplate ale nie ma umowy bo dostanie ja dopiero 2 listopada co moge zrobic aby nie patrzyli na dochod z 2008 roku tylko rozpatrzyli moja obecna sytuacje materialna . 1200 zl dzielone na 4 osoby daje 300 zl tak wiec sie zalapuje bo prog jest 602 zl inni znajomi ze szkoly maja dochod po 600 zl na osobe i dostaja pieniazki a ja mam tylko 300 i znow mi odmawiaja bardzo prosze o rade jak sie do tego zabrac i co moge zrobic w zeszlym roku pisalam odwolanie ale i tak mi nie przyznali bo uparli sie na ten dochod z zagranicy mimo ze ja tam juz nie mieszkalam. bardzoprosze o rady co w tej sytuacji zrobic