T
Theroin
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jako biedny student zwracam sie do Was z uprzejma proźba o przeanalizowanie ze mna nastepujacej kwesti. Sprawa dotyczy stypendium socjalnego i warunkow jego uzyskania. Kwestia polega na tym ze nie spelniam warunkow do uzyskania takiego stypendium, w tej chwili. Jednak zastanawia mnie jedna kwestia, mianowicie czy orzeczenie o dochodach ktore musze skladac dla komisji stypendialnej musza konieczne zawierac dane moich rodzicow, mianowicie mam mozliwosc przemeldowania sie do mieszkania w ktorym po zestawieniu dochodow takie stypendium by mi przyslugiwalo, jednak bylbym zameldowany z troche dalsza rodzina niz moji rodzice. W regulaminie przyznawania stypendiow istnieja 2 przepisy ktore zastanawiam sie jak interpretowac. Mianowicie :
1. Wysokosc stypendium socjalnego zalezy od miesiecznego dochodu przypadajacego na osobe w rodzinie studenta.
2. Miesieczna wysokosc dochodu na osobe w rodzinie studenta uprawniajaca do ubiegania sie o stypendium socjalne ustala Rektor ...
Nie do konca wiem jak interpretowac znaczenie slowa rodzina, a jest to jedyna wzmianka odnosnie wysokosci i mozliwosci przyznania stypendiow. Czy chodzi tutaj o moich prawnych opiekunow? czy moze wystarczy jedynie dochod w rodzinie w miejscu mojego zameldowania?
Oczywiście zakładam ten temat aby nie zrobic niczego co jest nie zgodne z prawem.
1. Wysokosc stypendium socjalnego zalezy od miesiecznego dochodu przypadajacego na osobe w rodzinie studenta.
2. Miesieczna wysokosc dochodu na osobe w rodzinie studenta uprawniajaca do ubiegania sie o stypendium socjalne ustala Rektor ...
Nie do konca wiem jak interpretowac znaczenie slowa rodzina, a jest to jedyna wzmianka odnosnie wysokosci i mozliwosci przyznania stypendiow. Czy chodzi tutaj o moich prawnych opiekunow? czy moze wystarczy jedynie dochod w rodzinie w miejscu mojego zameldowania?
Oczywiście zakładam ten temat aby nie zrobic niczego co jest nie zgodne z prawem.