stypendium specjalne dla osoby niepełnosprawnej

• Autor wątku Autor wątku stalker2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stalker2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam

Mam nadzieję że piszę w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę moderatorów o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Moja sytuacja jest następująca:

W 2004 roku rozpocząłem studia na Politechnice Krakowskiej - miałem urlop ostatecznie zostałem skreślony w maju 2009 roku (nie uzyskałem żadnego dyplomu), studiowałem tam dziesięć semestrów (w indeksie jest wpisane że rozpocząłem naukę na 8 semestrach + urlop). Pobierałem tylko stypendium socjalne.

Od października 2009 kontynuowałem edukację na Politechnice Lubelskiej, uczyłem się przez jeden semestr i "wyleciałem" w kwietniu 2010 roku. Tutaj także przyznano mi tylko stypendium socjalne

W lutym 2019 uzyskałem zaświadczenie o niepełnosprawności (datujące się od daty uzyskania)

W październiku tego roku dostałem się na studia na AGH, przyznano mi stypendium socjalne i specjalne dla osoby niepełnosprawnej.

Moje pytanie brzmi czy stypendium dla osoby niepełnosprawnej będzie mi przysługiwać przez 12 semestrów (tj 8 inżynierskich i 4 magisterskich)? Czy może jest tak że studiowałem przedtem przez 11 (9??) semestrów to stypendium specjalne należy mi się tylko do lutego 2020 (2021) roku?

Jaki stopień niepełnosprawności i data ważności orzeczenia?

umiarkowany, luty 2023 (chyba 3 lutego) - jak trzeba to podam dokładnie

Powrót