sure start maternity grant

• Autor wątku Autor wątku liberti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

liberti

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Staram sie o becikowe w Anglii, dziecko urodziło sie w połowie grudnia 2009, otrzymałam child tax credit ale w sprawie becikowego dosłalam odmowe,bo pobieram za mało child tax credit, problem polega na tym ze do wniosku o taxy podawalam zarobki z 2008/2009 w tym roku podatkowym zarobki beda mniejsze bo jestem na maternity. w momencie gdy podam im te mniejsze zarobki bedzie to w nowym roku podatkowym czyli w kwietniu i wtedy becikowe powinno mi sie nalezec z tym ze o becikowe moge sie starac tylko do 3 m-cy po urodzeniu ktore to 3 m-ce mijaja w połowie marca.
jesli dostane zwrot z child tax credit za te miesiace wczesniejsze czy dostane rowniez zwrot becikowego?

NIe chyba, ze zdazy przyjsc nowa decyzja. Przy skladaniu aplikacji o CTC/WTC moglas podac rowniez spodziewane zarobki na rok nastepny wowczas byloby po problemie

Podałam, ale sytuacja wyglada tak jak opisałam. przypuszczam ze popełnilam bład przy składaniu aplikacji o SSMg, gdy pytano czy CHTC jest wyzszy niz minimalny, zaznaczyłam ze nie jest, a jest:( nie wiedzialam ze stawka wynosi 1096 gdy dziecko ma ponizej roku. czy jest jakas szansa ze moje odwołanie od decyzji przyniesie zamierzony skutek?

Jezeli popelnilas blad to jak najbardziej powinnas im to zglosic.

ano pisala, cos kulawo dzis ze mna.. sprawa z SSMG wyglada nastepujaco: do 3 m-cy od narodzin dziecka; jesli zostanie tobie przyznany zasilek opatrzony wczesniejsza data, ktora bedzie pokrywac date, w ktorej powinnas sie ubiegac, to tez powinnnas to dostac i wowczas masz czas na ubieganie sie o SSMG do trzech miesiecy od wydania decyzji o qualifying benefit.

Witam,

czy mogłabym uzyskać informację na temat tego zasiłku? Jakie są dokładnie zasady jego przyznania?

Otóż moja sytuacja wygląda następująco: otrzymałam Child Tax Credit, dlatego apelowałam o SSMG. Jednak uzyskałam informację, iż nie należy mi się ten zasiłek. Złożyłam apelację, gdyż wyczytałam na stronach HMRC, iż powinnam otrzymywać: 'Child Tax Credit which is being paid at a higher rate than the appropriate maximum family element'. Maximum family element wynosi: 545.00, a ja otrzymałam Child Tax Credit Family element: 547.50

Czy mam rację, czy jestem w błędzie? Jestem już zdezorientowana, gdyż otrzymałam pismo z Tribunal Service, czy chcę utrzymać moją apelację, czy z niej zrezygnować. A może ja coś źle rozumiem, także powinnam już zrezygnować?

Czy taka sprawa w Tribunal Service jest odpłatna i będę musiała pokryć jakieś koszty?

Family element przy dziecku do 1 -szego roku zycia wynosi ponad 1090 funtow

Czy dobrze rozumiem, iż rzeczywiście mi nie przysługuje, dlatego zrezygnować z apelacji?

Mój Child Tax Credit Family element: 547.50 jest przyznany za pierwsze dziecko. Kolejny rok będzie inny, gdyż zmieniły się nasze warunki, ja nie mam już dochodów, mój mąż ma natomiast większe i dodatkowo mamy teraz drugie dziecko właśnie poniżej 1-go roku.

Wniosek o SSMG bazuje na wcześniejszym Child Tax Credit. Dopiero teraz będziemy aktualizować nasze 'circumstances' w najnowszym 'renewal pack'.

Powrót