Swiadczenie alimentacyjne na Zdrowa pracujaca żonę - prosze o pomoc!

• Autor wątku Autor wątku frugo_pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

frugo_pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,
Jestem w trakcie rozwodu. Na pierwszej rozprawie sad zasadzil na rzecz zony alimenty w kwocie 400 zl/mc do czerwca 2017 roku. Zona jest zdrowa, ma pieniadze(Sprzedalismy wspolne mieszkanie przed pierwsza rozprawa i podzielilismy sie zyskiem), pracuje- zarabia zdecydowanie mniej niz Ja, ale miala mozliwosc zmiany pracy na lepiej platna. Dodam, ze nie mieszkamy razem od ponad 10 miesiecy, a wszelkie oplaty za mieszkanie(kredyt, czynsz, media) regulowalem sam. Dodatkowo dysponuje dowodami,ze zona mimo orzeczenia sadu nie pogorszyla sie jej stopa zyciowa. Oprocz tego posiadam Zdjęcia zony z roznych Imprez, z roznymi mezczyznami. Nie mamy dzieci. ProsZe o pomoc jak wyjsc z tej sytuacji I nie placic tych pieniedzy bo one jej sie po prostu nie naleza. Sprawe rozwodu juz prowadzi kancelaria. Boje sie ze zona odda sprawe do komornika. Jest jakas szansa zeby komornik nie mial molziwosci sciagniecia tej kwoty? Np wykazuje dobra wole I place 50 zl? Prosze o pomoc

Pewnie od razu odezwa sie zranione kobiety - niestety moja obecna zona ma mozliwosci zeby Sama sie utrzymala, a przed Sadem wykazuje ze jest biedna, skrZywdzona osobka.

Nie rozumiem, byłeś na rozprawie, przedstawiłeś powyższe informacje przed sądem i zasądzili 400 zł/mc. Więc skoro sąd posiadał wszystkie informacje i mimo to zasądził taką ratę, to jakoś to musiał argumentować, czegoś nie mówisz.

Sad orzekl ze poki jestesmy malzenstwem zona powinna miec zblizona sytuacje materialna jak dotychczas. A przeZ caly rok nie partycypowala w zadnych kosztach I miala wszelkie sprawy w nosie. Jednak nie zgadzam sie z dexyzja sadu. Malo tego, przy sprzedazy mieszkania otrzymala wieksza czesc pieniedZy niz Ja.

frugo_pl napisał:
Jednak nie zgadzam sie z dexyzja sadu.

Złóż zatem zażalenie na postanowienie o zabezpieczeniu gdyż domniemywam...

frugo_pl napisał:
Jestem w trakcie rozwodu. Na pierwszej rozprawie sad zasadzil na rzecz zony alimenty w kwocie 400 zl/mc do czerwca 2017 roku.

... że takie właśnie zostało wydane.

Tak tez zrobione. Teraz czekam na pisemne uzasadnienie decyzji, a potem zloze zazalenie.

To pomyliłeś dwie rzeczy - alimenty i zabezpieczenie środków utrzymania rodziny.
Alimenty będą po rozwodzie o ile zostanie wykazane, że jesteś mu winny.

Na zlozenie zazalenia od postanowienia o zabezpieczenia jest tylko 7 dni. Sad pisemnie nic nie uzasadnia.
Jesli jeszcze termin nie minal to zlozyc zazlenie i przedstawic dowody na to o czym mowi Pan w pierwszym poscie.

Powrót