S
Stefaniak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
W październiku tego roku złożyłam w Zusie wniosek o przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego (byłam juz na nim pół roku). Po badaniu przez orzecznika Zus otrzymałam pismo, z którego wynika, ze nie dostałam swiadczenia tylko rente inwalidzką na rok, kazali mi tylko uzupełnić wniosek. Problem polega na tym, ze renta oznacza zwolnienie z pracy i szukanie nowej dodatkowej, na co nie pozwala mi stan zdrowia. Pracodawca moze mnie zwolnic na swiadczeniu, ale nie chce, natomiast na rencie musi. Mam jeszcze czas, aby złożyć w Zusie sprzeciw co do orzeczenia i starać się o świadczenie, ale kolejna komisja moze być nawet za 3 miesiące i mogą mi powiedzieć, że skoro nie chcę renty to i świadczenia mi nie dadzą! Jest duże ryzyko, że zostanę z niczym! A pracodawca nie może czekać tak długo na decyzję!
Moje pytanie jest takie: czy złożyć jednocześnie sprzeciw i wniosek o rentę, a w przypadku wcześnijszych decyzji wycofam wniosek lub sprzeciw?? Czy moze brac rentę i szukać nowej pracy?? sytuacja jest skomplikowana. Pracuje w szkole specjalnej i chciałam wrócić do pracy od września 2010, ale renta pozbawia mnie takiej możliwości, za to świadczenie umożliwia, ale jest ryzyko ze pracodawca niebędzie chciał tak długo czekać!
Moje pytanie jest takie: czy złożyć jednocześnie sprzeciw i wniosek o rentę, a w przypadku wcześnijszych decyzji wycofam wniosek lub sprzeciw?? Czy moze brac rentę i szukać nowej pracy?? sytuacja jest skomplikowana. Pracuje w szkole specjalnej i chciałam wrócić do pracy od września 2010, ale renta pozbawia mnie takiej możliwości, za to świadczenie umożliwia, ale jest ryzyko ze pracodawca niebędzie chciał tak długo czekać!