świadczenie rehabilitacyjne

• Autor wątku Autor wątku jozek273
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jozek273

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam wszystkich i proszę o poradę:
od 3 lat staramy się z mężem o dziecko
są powikłania od strony partnera. Podjęliśmy leczenie w klinice leczenia niepłodności..miałam tam punkcje jajników oraz 3 x in vitro, bez pozytywnego skutku...miedzy czasie firma w ktorej pracowałam sie rozpadła, wszyscy dostalismy wypowiedzenie..ciągnełam chorobowe 6 miesiecy.okres ten wykorzystalam na leczenie oraz wspomniane zabiegi in vitro. Aktualnie zmieniliśmy klinike i pojawiło sie swiatełko w tunelu..złozylam dokumenty na swiadczenie rehabilitacyjne. miałam komisje i zus mnie skierowal na badania do lekarza konsultanta..dostałam po tygodniu orzeczenie cyt.,,przy dokonywaniu ustaleń orzeczniczych uwzględniono: U ubezpieczonej doszło do upośledzenia funkcji psychicznych, co potwierdza opinia lekarza konsultanta zus. W/w dysfunkcja aktualnie narusza sprawność całrgo organizmu w stopnou niewielkim, nie utrudnia wykonywania pracy zgodnej z poziomem posiadanych kwalifikacji,,
a wiec ZUS nie wyraził zgodę na świadczenie,
pragnę nadmienić ze po 2 nie udanej próbie in vitro załamałam się, mam papiery ze stwierdzono u mnie depresje..świadczenie rehabilitacyjne chciałam potraktować jako czas na leczenie w klinice, niemal co tydzień tam jestem i przechodzę rozmaite badania, cały czas jestem na hormonach..proszę o pomoc w napisaniu odwołania, zostało mi tylko 4 dni a ja naprawdę nie mam teraz do tego głowy, dziekuje

Powrót