M
Markoteusz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. Po zakończeniu pracy i jednocześnie wypowiedzeniu mieszkania udałem się w ostatni dzień pracy do firmy po świadectwo pracy. Tam poinformowano mnie, że dokumenty nie są jeszcze wystawione i że mogę je otrzymać pod koniec miesiąca. Dogadałem się, iż wyślą mi je pocztą do Polski, ponieważ nie miałem gdzie mieszkać i gdzieś wrócić musiałem. Po kilku telefonach przed paroma dniami dowiedziałem się, że dokumenty nie zostaną mi wysłane ze względu na ich ważność oraz, iż nie mogę upoważnić do odbioru osób trzecich. Pomóżcie! Czy na prawdę pozostało mi jechać 1000 km po odbiór Arbeitzeugnis, Lohnsteuerbescheinigung oraz Meldebescheinigung? Nie mam nawet sposobności by udać w Niemczech do adwokata i naprawdę nie wiem co mogę w tej sprawie uczynić. Naprawdę żaden Vollmacht nie poskutkuje? Mam tam wielu znajomych, którzy mogliby to za mnie odebrać.
PS Wiem, że on robi mi to po złości.
Nie wiem czy jest sens Vollmacht pisać:
Hiermit bevollmächtige ich ................ (Personalausweisnummer:.......... ) geb. am ........... in ...... Herrn ............... (Personalausweisnummer: ..........) zur Abholung mein Arbeitzeugnis, Lohnsteuerbescheinigung und Meldebescheinigung bei Fa. ..................
…………………………..
Unterschrift Vollmachtnehmer
........................
Unterschrift Vollmachtgeber
PS 2
Arbeitbescheinigung juz został złożony z PDU1 do Arbeitsamtu
PS Wiem, że on robi mi to po złości.
Nie wiem czy jest sens Vollmacht pisać:
Hiermit bevollmächtige ich ................ (Personalausweisnummer:.......... ) geb. am ........... in ...... Herrn ............... (Personalausweisnummer: ..........) zur Abholung mein Arbeitzeugnis, Lohnsteuerbescheinigung und Meldebescheinigung bei Fa. ..................
…………………………..
Unterschrift Vollmachtnehmer
........................
Unterschrift Vollmachtgeber
PS 2
Arbeitbescheinigung juz został złożony z PDU1 do Arbeitsamtu
Ostatnia edycja: