Swiadek = 500 km

• Autor wątku Autor wątku swiadek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swiadek

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Mam pytanie odnoszące się do sprawy następującej. W piątek zostałem wezwany w charakterze świadka do miejcowości oddalonej od warszawy 500 km do Prokuratury w charakterze świadka. Nadmieniam że mieszkam w Warszawie , byłem już przesłuchiwany do w/w sprawy , telefonowałem do Prokuratury poinformowano mnie że chcą mnie skonfontować z innym świadkiem oraz o zwrocie kosztów podróży i diety. Pragnę powiedzieć że jestem rencistą chorym na serce . Czy jest możliwe abym został przesłuchany w Warszawie? Jakie mam podjąć kroki. Nie chce się usprawiedliwiać zwolnieniami lekarskimi tylko raz na zawsze załatwić tą sprawe. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Zwrócić się do sądu z wnioskiem o przesluchanie w ramach pomocy prawnej, wtedy przesłuchanie dokona sąd w okręgu świadka. Swój wniosek dobrze uzasadnić - sama odległość nie wystarczy.

Colder - mylisz się..... - skoro to nie ma być zwykłe przesluchanie uzupełniające tylko konfrontacja to obaj świadkowie musza być w tym samym miejscu i czasie ....a najwidoczniej prowadzący uznał ,że konfrontację z uwagi na złożoność i konieczność "wnikania "w szczegóły chce przeprowadzić osobiście...

swiadek -- Jednym słowem masz obowiązek się stawić...

Markiz32- tak to rozumiem , ale ja jestem naprawdę chory na serce i lekarz na 100% zabroni mi podróży . Tak więc mogę chodzić na zwolnienia w nieskończoność. Czy moja choroba nie jest przeszkodą w taki razie do takiejn podróży? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.

mój bład - umknęło, że to ma być stawienie się w celu konfrontacji świadków.

OK , błąd Panowie Markiz I Colder , otóż zostałem przesłuchany w Warszawie za pomocą Videokonferencji, wystrczyło zwykłe zaświadczenie od lekarza. Tak więc proszę na drugi raz nie wprowadzać nikogo w błąd. Pozdrawiam

No i jeszcze opier*ol dostaliście. :lol: I po co wam to było? Pan swadek pokazał zaświadczenie od lekarza i pani w sekretariacie zrobiła resztę. Jakie to proste...

Nie ma mowy o opier.... , dziękuję za radę bo częściowo mnie naprowadziła na pozytywne załatwienie sprawy. Tak więć bardzo dziękuję za pomoc:) i zainteresowanie się moim nudnym postem . Pozdrawiam

Powrót