sync - nie wiedzialem gdzie napisać.

• Autor wątku Autor wątku kipeer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kipeer

Użytkownik
Odpowiedzi
395
Dnia 20-07 zapłaciłem w żabce kartą więcej niż na niej miałem - co jest dziwne. W mBanku nie miałem czegoś takiego. Wczoraj do mnie zadzwoniła kobieta. Powiedziała, że moje konto już ma zadłużenie 70zł... Trochę zdębiałem, powiedziała że wysłała jakiś list i to są dodatkowe koszta. Wczoraj otworzyłem list który przyniósł listonosz.

Podstawowe informacje:

Data zaadresowanego listu: 24-07
Data dostarczenia: 28-07
Kwota początkowa zadłużenia: 33.02PLN

Według tabeli opłat i prowizji mogą raz na 5 dni powiadomiać mnie. A w tym momencie okazuje sie, że:

Wysłali list + skontaktowali się telefonicznie tego samego dnia kiedy go odczytałem. Nawet data między 24-28 nie ma 5 dni przez co nawet tego nie dotrzymali.

W regulaminie nic nie pisze o zasadach, jest napisany "ogólnikowo" - można różnie interpretować. Dla mnie to wydaje się czystym pasterstwem i żerowaniem przez co czuje się oszukany.

Co teraz? Na pewno się udam do ich okienka i nawrzucam troche za te koszta, bo już kobieta dzwoniąc mnie zdenerwowała.

Link do Przydatnych dokumentów: https://www.sync.pl/informacje/Przydatne+Dokumenty

tabelka:
E. OPŁATY ZA CZYNNOSCI WINDYKACYJNE
  1. Opłata za wygenerowanie i wysłanie przypomnienia SMS o spłacie niezapłaconego zadłużenia karty kredytowej 4
    Od otrzymanego przypomnienia 3 zł
  2. Opłata za przypomnienie telefoniczne o spłacie niezapłaconego zadłużenia karty kredytowej [Dodatkowy opis]
    Od zrealizowanego przypomnienia telefonicznego 18 zł
  3. Sporządzenie i wysłanie monitu (upomnienia, wezwania) - list zwykły jednorazowo 20 zł

Dodatkowy opis - Naliczanie opłat za czynności windykacyjne następować może do momentu uregulowania zaległości (lub wypowiedzenia umowy). Limit opłat za podjęte przez Bank czynności windykacyjne wynosi 95 zł w okresie rozliczeniowym. Bank naliczy nie więcej niż cztery opłaty za przypomnienia SMS, dwie opłaty za monity listowne i cztery opłaty za monity telefoniczne w okresie rozliczeniowym (nie częściej niż raz na pięć dni).

Powrót