System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dodo2903 napisał:
Witam. Mam takie pytanie, czy jeżeli Sąd wyda już zgodę na dozór elektroniczny, to osadzony zostaje odwieziony do domu przez Zakład Karny, jeżeli znajduje się daleko od miejsca zamieszkania? Czy ma ileś dni na zgłoszenie się i zainstalowanie wszystkiego ? Oraz czy od razu po pozytywnym rozpatrzeniu przez Sąd wniosku osadzony może wrócić do domu czy jeszcze parę dni trwają formalności i dopiero może wyjść z Zakładu ?

ma 24 h na dojazd do miejsca gdzie bedzie odbywal kare w SDE i zgloszenie gotowosci do odbycia tej kary

dodo2903 napisał:
Witam. Mam takie pytanie, czy jeżeli Sąd wyda już zgodę na dozór elektroniczny, to osadzony zostaje odwieziony do domu przez Zakład Karny, jeżeli znajduje się daleko od miejsca zamieszkania? Czy ma ileś dni na zgłoszenie się i zainstalowanie wszystkiego ? Oraz czy od razu po pozytywnym rozpatrzeniu przez Sąd wniosku osadzony może wrócić do domu czy jeszcze parę dni trwają formalności i dopiero może wyjść z Zakładu ?

wychodzi w tym samym dniu co jest wokanda,ma 24 godziny na dotarcie do miejsca gdzie będzie odbywał kare,powiadamia centrale,i w ciągu trzech dni przyjadą i zainstalują sprzęt

martek2003 napisał:
no wlasnie sie tez zastanawialam ja mu pomagam a on takie zerzcz sobie wymysla dzieki za odpowiedz

sprawdziłam u "źródła",Twój narzeczony mówi głupoty,ilość widzeń,i to kto na nie przychodzi nie ma wpływu na wokande,nie zawracaj sobie głowy tym co on mówi,bądź dobrej myśli i cierpliwie czekaj

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bardzo dziękuję za pomocną odpowiedź :-)

tiago napisał:
Chialbym zapytac czy taka osoba moze starac sie o SDE jezeli w odpowiednim pismie lub za posrednictem pelnomocnika wyrazi chec powrotu do kraju i odbycia kary w taki wlasnie sposob.

Skazany łaski nie robi, że zechce odbyć karę i nie może stawiać warunków w jaki sposób ją będzie odbywał. Moim zdaniem, szans na DE nie ma.

a czy jezeli dostanie ten dozur w czwartek ma wokande to po ilu godzinach wyjdzie z wracam sie z pytaniem do osub kture sa w temacie lub maja ten dozur

to zależy od ZK,tam nikt się nie spieszy,ja czekałam jakieś 4 godziny,jak dostanie zgode na DE,to postanowienie sądu podlega natychmiastowej wykonalności,w ten sam dzień wyjdzie i będzie w domu

a czy jezeli ma przerwe w karze moze stawac na wokande w sprawie SDE po w ten czwartek ma wokande o przerwe ale terz pisal o dozur byly pomiary i kurator ale nie wiadomo kiedy wokanda

Witam,
mam pytanie do osób odbywających karę w systemie SDE, ponieważ musze zrobic remont w pokoju w którym znajduje się urządzenie (wymiana podłogi) czy w czasie gdy mąż jest w pracy (8-16 ) czy jest możliwość przestawienia komody z urzadzeniem powiedzmy o 1 metr? czy ktoś miał podobną sytuację? i jak ją rozwiązał? tylko barzdo proszę nie pisać, że mogę poczekać z remontem.

może,ja miałam wniosek na przerwe w karze i DE

GosiaiPiotr napisał:
Witam,
mam pytanie do osób odbywających karę w systemie SDE, ponieważ musze zrobic remont w pokoju w którym znajduje się urządzenie (wymiana podłogi) czy w czasie gdy mąż jest w pracy (8-16 ) czy jest możliwość przestawienia komody z urzadzeniem powiedzmy o 1 metr? czy ktoś miał podobną sytuację? i jak ją rozwiązał? tylko barzdo proszę nie pisać, że mogę poczekać z remontem.

sami nic nie przenoście,będzie to naruszenie,zadzwoncie do centrali i powiedzcie o co chodzi,przyjadą i wam to przestawią w inne miejsce

nie mamy zamiaru sami nic przenosić bo to nie logiczne....przez czas od 27 września nie mamy ani jednego incydentu dlatego chcę sie dowiedzieć czy ktoś miał takie doświadczenia ...

jarmis napisał:
może,ja miałam wniosek na przerwe w karze i DE

ale czy jezeli dostanie ta przerwe w czwartek czy np za dwa tygodnie bedzie mugl stawac na wokande o SDE

GosiaiPiotr napisał:
nie mamy zamiaru sami nic przenosić bo to nie logiczne....przez czas od 27 września nie mamy ani jednego incydentu dlatego chcę sie dowiedzieć czy ktoś miał takie doświadczenia ...

ok,ja podniosłam lekko komode,bo chciałam wysunąć dywan,i już było naruszenie,ale jak zadzwoniłam i poprosiłam o przeniesienie urzadzenia w inne miejsce,to nie było problemu :)

Widzisz i to jest dokładnie to o co mi chodzi :)dziękuję serdecznie za odpowiedź :)

martek2003 napisał:
ale czy jezeli dostanie ta przerwe w czwartek czy np za dwa tygodnie bedzie mugl stawac na wokande o SDE

nie wiem,u mnie najpierw była wokanda o DE,a tą o przerwe w karze umorzyli,bo była miesiąc po wokandzie o DE,ale wydaje mi się że jeżeli dostanie przerwe,to będzie mógł się starać o DE,ale to juz chyba będzie musiał składac nowy wniosek,hmm tak mysle...

o kurcze ja nie wiem co robic boze jedyny
nie ma jeszce terminu na wokande o SDE a pomiary byly juz dwa tygodnie temu a ty ile czekalas na wokande od czasu pomiarow

martek2003 napisał:
o kurcze ja nie wiem co robic boze jedyny
nie ma jeszce terminu na wokande o SDE a pomiary byly juz dwa tygodnie temu a ty ile czekalas na wokande od czasu pomiarow

u mnie wszystko było błyskawicznie,dyrektor ZK wystąpił mi z wnioskiem o DE,wokanda była już po 8 dniach,pomiary robili mi na dzień przed wokandą

a u nas minelo juz 1,5 miesiaca i napewno w ciogu najblizszych dwoch tygodni nie bedzie wokandy w sprawie dozoru nie wiem co myslec

spokojnie,może dostanie tą przerwe w karze,jak nie to w końcu wyznaczą termin wokandy o DE,wiem że najgorsze jest to czekanie i niepewność,myśl pozytywnie

chciala bym ale tak sie nie da a poprostu nie radze sobie bez niego nie mam juz sily

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót