System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Niech argumentuje tym, że jest pierwszy raz karany (i zapewnia że ostatni). Że resocjalizacja w ZK nie będzie konieczna.

malaAsia napisał:
A jeśli ktoś nie zwiał za granice ale nie ma rodziny, pracy, ani nie uczęszcza do szkoły to czym można się argumentować???? Czy młody wiek, karanie po raz pierwszy oraz lepsza resocjalizacja przy bliskiej rodzinie( dziewczynie) wystarczy????

Asiu małe sprostowanie" dziewczyna " jesli juz użyj słowa "konkubina" to jest termin prawny ..szanse na dozór są minimalne ale można próbować....

Resocjalizacja przy najbliższej rodzinie często zawodzi z uwagi na to, że zwykle są to sami swoi - osoby o podobnym sposobie myślenia i stylu życia. Nie zawsze zgodnym z prawem i tzw. "zasadami współżycia społecznego".

Na pewno warto spróbować. Jeśli jest możliwość wziąć także adwokata.
Składając wniosek dobrze go uargumentować, dołączyć wszystkie dokumenty które są "za" udzieleniem dozoru.

Witam. Od 5 kwietnia jestem na dozorze. Dostałem wyrok 8 miesięcy. Po czterech miesiącach chciałbym ubiegać sie o warunkowe zwolnienie. Ile wczesniej mogę wysłąc wniosek do sądu zważając że połowa będzie 5 sierpnia i że sądy mają urlopy. Jak najlepiej uzasadnić taki wniosek. Bardzo prosze o podpowiedź. Podlegam pod sąd w Gdańsku

Wniosek do sądu wysyłasz jak nabędziesz uprawnienie do warunkowego zwolnienia. Inaczej sąd go odrzuci, bo nie będziesz miał uprawnień formalnych.
Pytasz, jak go uzasadnić. A z jakiego powodu chcesz, aby sąd Cię wcześniej zwolnił i dlaczego uważasz, że na to zasługujesz?

zastanawiam się dla kogo jest ten program. pierwszy raz karany pracuje w jednej firmie od 10 lat na utrzymaniu żona i dwoje dzieci a sedzia odmawia po raz 5 to pytam o co chodzi

jak czytam te wszystkie posty to nie wierze że ludzie kilka krotnie karani dostaja obroże a mi odmawiają . Chyba trafiłem na sędziego z czasów PRL
:mad:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Czy osadzony może/powinien pójść na posiedzenie Sądu Apelacyjnego w sprawie przyznania SDE ? Czy zostanie na nie wezwany i zawieziony, czy też tylko i wyłącznie na jego prośbę może się na tym posiedzeniu pojawić ?

Jeśli jest wolny i dostanie zawiadomienie o terminie posiedzenia w sprawie rozpoznania odwołania, to skazany zrobi jak zechce, pójdzie albo nie. Jeśli odbywa karę to albo decyduje sąd i wydaje nakaz doprowadzenia na posiedzenie, albo trzeba samemu się o to starać.

piraciątko napisał:
jak czytam te wszystkie posty to nie wierze że ludzie kilka krotnie karani dostaja obroże a mi odmawiają . :

Widocznie mają ku temu powody. Udzielenie zgody na odbywanie kary w tym systemie nie jest obowiązkowe, a jedynie jest taka możliwość.

Ostatnia edycja:
Dzięki za rady postaram się coś z tego ułożyć chociaż wiem że mamy marne szanse...:(:(:(
ale jednak mam nadzieję że będzie dobrze. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam:)

Mam pytanko Mam sde od 3 tygodni chciałem jechać z synem w Niedziele nad jeziora jeśli pogoda dopisze :) Czy z tym na nodze mogę w ogóle popływać w jeziorze ???

Możesz. Obrączka jest wodoszczelna do głębokości 5 m. Pytanie tylko, czy masz zgodę sądu na wyjścia w niedzielę nad jezioro.

Tak mam na czas przebywania z rodziną w niezależnie jaki sposób od 10 do 17 w niedzielę

Mam pytanie jeszcze czy to naserio działa jak oni te godziny sprawdzaja przeciez w polsce jest tego tysiace

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tak pływania z frotka na nodze żeby ludzie nie widzieli jeszcze 30 dni jakas masakra:D

Tak na własne ale lepsze te 12 godzin na dzien niz areszt :D

Czytałem na forum o specach co to sciagaja w domu czy to prawda

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót