Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ale w świetle sytuacji ostatnio omawianej oraz przedstawionego postanowienia sprawa jest jednoznaczna. Dwie kary wprowadzone do wykonania, ich suma przekracza rok. Co tu jest wątpliwego?
W sprawie przedstawionej przez dziarę sytuacja jest jednoznaczna.
W sprawie podniesionej przez izamich dot. kary wprowadzonej do wykonania i kary odroczonej już nie, o czym jest też mowa w przywołanym postanowieniu SA w Szczecinie. Przemieszały nam się problemy.
Tak ale sam sędzie powiedział ,że musi odsiedzieć jeden wyrok i ponownie pisać o dozór na ten co pisał przed pójściem. Więc jest jakaś nutka na dziej ,ale zobaczymy jak nie to trudno.
Witam. Pisałam jakis czas temu , Miałam dac znac. A wiec ja troszke naczekałam sie przez braki we wniosku ale do Pani kurator sie dopókałam i sama przyszłam poniewaz sie mijałysmy bo nie miała mojego numeru, a teraz czekam na Panów z SDE będą w weekend. Co do opini kuratora nie za fajnie bo mamy nowe mieszkanie i sasiedzi powiedzieli ze mojego P nie znaja ale to chyba nie zawazy na ocenie ostatecznej.. Teraz modle sie zeby zasieg był dobry
Cześć,mój chłopak miał wczoraj sprawe i sąd nie przyjął odwołania kary 8 mies. za kradzież i chce się starać o opaskę. Czy może się starać? Czy to coś kosztuje? Proszę o pomoc
Witam wszystkich jestem nowa na tym forum Moj mąż 21.01 trafił do AŚ w Łodzi jutro mija miesiąc od kiedy go nie ma.
Dostał wyrok 12miesiecy w areszcie wystapli o DE wniosek wplynął do sądu 4.02 Była już pani kurator dokładnie 12.02 dzisiaj czekam na sprawdzenie sygnału w domu Dzwonilam do sąd wokanda w AŚ w Łodzi są zawsze 5,13 i 20 każdego miesiąca pani w sądzie powiedziała że juz pod koniec tygodnia bedzie wiadomo kiedy mój stanie na wokandzie Moze załapał by sie na 5.03 Ale on sie martwi ze ma drugą sprawe w toku która ma sie odbyć 1.03 w tej samej sprawie pani prokurator wystapiła o kolejne 5 mesięcy mamy adwokata ktory twierdzi ze go uniewinnią Ale czy to cos może przeszkadzać w sprawie DE bo jezeli go nie uniewinnia to adwokat bedzie pisal o odroczenie wyroku? Tylko czy ta sprawa nie bedzie kolidowac tej sprawy o dozór czy sąd moze wstrzymywać postepowanie czekać na wyrok w tej drugiej sprawie? A czy czasem nie jest tak ze skoro on jest juz skazany to nie ma szans o odroczenie tego drugiego wyroku?
Tak sie boje ze on nie dostanie DE a ja jestem w ciąży 6,5 miesiaca mamy synka 6lat przed zajściem w ciaze nie pracowałam i teraz zostalam bez środkow do zycia nie wyobrażam sobie zostać sama.
Jesteśmy w trakcie remontu zostałam ze wszystkim sama mąż sam wszystko robił ws domu nie było nas stać na ekipe Dam znać jak bede wiedziała kiedy bedzie miała wokande to sie okaże ile trzeba czekać od daty złożenia wniosku
monia1612:jestem w takiej samej sytuacji co ty mam 1,5 rocznego synka,nie wiem jak sobie poradzę bez chłopaka jeżeli pójdzie siedzieć, dlatego w piątek jedziemy do adwokata złożyć wniosek o DE.
Właśnie jestem po wizycie technika od pomiarów wszystko było oki kazała mi chodzić po calym mieszkaniu zeby sprawdzic sygnał Teraz to tylko musze zadzwonić za dwa dni do centrali i dowiedzieć sie czy wysłali juz wszystko do sądu A pozniej zostaje tylko czekanie na decyzje sądu czy stanie na kolejnej wokandzie która ma sie odbyć 5.03 jezeli tak to minie miesiac od czasu złożenia wniosku
wioleta2000;2121379]monia1612:jestem w takiej samej sytuacji co ty mam 1,5 rocznego synka,nie wiem jak sobie poradzę bez chłopaka jeżeli pójdzie siedzieć, dlatego w piątek jedziemy do adwokata złożyć wniosek o DE.
Złóżcie te wniosek jak najszybciej,każdy dzień sie liczy my teraz żałujemy ze nie złożylismy go wcześniej tylko czekałiśmy na odroczenie kary która odbyła się 21stycznia Sędzina stwierdziła ze mój maż już dawno powinien siedzieć a dziecko zrobił sobie specjalnie Ciekawe na jaką teraz sędzine trafi oby była w leprzym humorku niż ta ostatnio.
Powodzenia dla wszystkich którzy starają się o DE
Dzisiaj w AŚ w lodzi na wokandzie wszyscy dostali DE Gratuluje oby i mojemu się udało
witam mam pytanie czy jeżeli mój mąż ma komornika na głowie to nie zmniejsza mu szans na dostanie obrączki? i wie ktoś może ile się czeka na wokande w zamościu? no i co napisać w uzasadnieniu wniosku wystarczy że pracuje dorywczo i wychowuje ze mną dziecko
monia1612 A czy u Ciebie byl kurator albo wywiad srodowiskowy byl ? Bo u mnie nic takie nie bylo. Byly tylko pomiary mieszkania i po 2 dniach zadzwoniłam do nich i powiedzieli ze trzeba czekac teraz na decyzje sądu.
witam, moj P odsiaduje teraz wyrok w ZK, polowe ma w lipcu i jezeli by wyszedl z pierwszej czy drugiej wokandy to oprocz tego musi wrocic do ZK na 90 dni bo jest to oddzielny wyrok za nie chodzenie na odrobki spoleczne. zwracam sie z pytaniem czy to 90 dni moze odsiedziec na SDE w domu pomimo tego ze byl wczesniej karany i dopiero co wyszedl?
Teoretycznie może, ale skoro jest w ZK i ma orzeczoną karę zastępczą za niewykonane prace społ. to ta kara 90 dni jest już doliczona do tego, co w tej chwili odbywa i czeka w kolejce na wykonanie.
Była u mnie kuratorka,a później pomiary dzwoniłam do nich na nastepny dzień pytałam czy wszystko jest oki. Podobno sygnał jest i teraz trzeba czekac na decyzje Sądu tylko ciekawe jak długo podobno wszystko zmienia sie z dnia na dzien U nas wszystkie dokumenty juz sa,mąż nie napisał w A
Mąż nie napisał zadnego uzasadnienia poprostu wychowawca ktory sie tym zajmował to olał ale w każdej chwili można donieść do sadu jakie sie chce dokumenty Wiec tak zrobiłam napisaliśmy uzasadnienie bo tak jest lepiej sa wtedy wieksze szanse ze sedzina sie z tym za pozna W sobote bylam na widzeniu i mąż wspominał ze DE dosaje wielu wiezniow ale pozniej jest jakis bum i znow nikt nie dostaje Nie wiadomo od czego to zalezy My w uzasadniemu napisalismy ze maz ma prace i ze mamy 6-letniego synka oraz ze jestem w ciazy i niedługo rodze Ale czy to wystarczy? Napisze jak bede wiedziała cos konkretniej na temat daty wokandy moje męża
U mnie nie było kuratorki. Byli tylko od pomiarów . I teraz tez czekamy na odpowiedz z sądu. Narazie czekamy tydzien. Mam nadzieje ze w tym tygodniu juz bedzie cos wiadomo. Mój uzasadnienie napisal odrazu. Tylko dziwne jest dla mnie to ze nie bylo kuratorki. Moze dlatego ze w naszym mieszkaniu nie przebywam. Ale podejrzewam ze zadzwonil by ktos z kuratorium ze bedzie wizyta. Tak samo jak zadzwonili z SDE ze przyjada.