System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak, zdarza się i w nocy, jeśli wtedy podmiot dozorujący ma czas. Taka wizyta trwa trzy minuty. Przecinasz opaskę, zabierają urządzenie, dostajesz protokół deinstalacji. Koniec.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich forumowiczów :) Mam pewien problem i liczyłabym na pomoc z Waszej strony.
Sprawa wyglada tak, mój narzeczony odbywa kare w systemie dozoru elektonicznego, pół roku (został mu miesiąc). Mieszka aktualnie z matką w jej mieszkaniu, ale chcieliśmy wynając swoje mieszkanie. Czy wynajmując mieszkanie trzeba poinformować właściciela o SDE? Jaki trzeba napisać wniosek do sądu o przeniesienie urządzenia monitorującego? Jak długo trwa cała procedura przeniesienia urządzenia? Czy istnieje wogóle taka możliwość?
Miał już ktoś z Was taka sytuacje? Licze na odpowiedzi, z góry dziękuje i pozdrawiam. Marta

Witam wszystkich,
otoz 29 stycznia mam posiedzenie, jezeli nie otrzymam zgody na odbywanie kary w SE odrazu z miejsca mnie zabieraja do ZK czy dostane termin do stawienia sie?
oraz drugie nurtujace mnie pytanie, biore udziały w zawodach sportowych, jezeli otrzymalbym tzw. opaske czy jest szansa by uzyskac zgode na uczestnictwo w zawodach sportowych?

PS. jak teraz stoja szanse na opaske? dostał ktos w nowym roku? :wink:
pozdrawiam

bziummuzib Szanse są takie jak Twoje papiery, jeżeli są w miarę dobre to dostaniesz jak miałeś zawiasy jakieś wcześniej lub grzywny to już mają powód do odrzucenia wniosku. Ja starałem się 3 razy i 3x NIE, odsiedziałem połowę w ZK i mam spokój ;)

tzn jak zawiasy wczesniej i grzywny ?
mam zawiasy za ciagle ten sam czyn od 2 lat oraz kuratora, grzywny popłacone wszystkie :wink:
a co z wyrokiem, odrazu z miejsca zabieraja czy otrzymuje termin do stawienia sie?

Witam,

czy ktoś się orientuje jak wyglądają szanse na otrzymanie dozoru elektronicznego w Gdańsku ?

W piątek mam sprawę, złożyłem wniosek, napisałem w nim m.in. o sytuacji rodzinnej (schorowana babcia - jestem jej jedynym opiekunem), o własnej firmie którą prowadzę. Pani kurator była już i wszystko potwierdziła, pomiary też wypadły pomyślnie.

I mam też pytanie, bo moja sytuacja wygląda tak że dostałem już bilet do więzienia na maj 2013, ale pisałem wniosek o odroczenie wyroku(został odrzucony). Czy grozi mi to że jeżeli stawię się na rozprawę sąd może mnie zatrzymać i przekazać do aresztu ?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam !

bziummuzib - Ten wyrok, który starałem się odsiedzieć w DE był poprzedzony innymi wyrokami w zawieszeniu oraz kary grzywny. Sąd na rozprawie powiedział, że to dyskwalifikuje mnie w staraniu o DE. Miałem popłacone wszystkie grzywny, szkody naprawione ale fakt kilku skazań mnie przekreślał.
Nie zabierają raczej, rozmawiałem z ok. 15 osobami, które dostały odmowę i ich nie zabrano z Sądu. Jeden chłopak wrócił do domu, po posiedzeniu i go z domu w ten sam dzień zabrali, ale to dlatego, że miał bilet do ZK z datą wcześniejszą niż posiedzenie o udzielenie DE.

ostrylg - Ja miałem taką sytuację i mnie nikt z Sądu nie zabrał. Jednak różnie może być....

zbychu1 - tez tak sadze, ze raczej dadza termin i tyle, 29stycznia okaze sie :-)
a wyroki miales z jednego paragrafu czy wielu ?
wiesz moze jak to jest, gdy udalo by mi sie uzyskac DE to czy sa jakies szanse bym mogl uzyskac pozwolenie np jednodniowe na uczestnictwo w zawodach sportowych?

ps. jeszcze wyzej pisales cos, ze polowe w ZK odsiedziales, to po polowie cie wypuscili? ;-)

A ja mam takie pytanie... Moj facet siedzi w areszcie i juz dostał wyrok, na początku lutego ma sprawe o SDE, jeżeli Sąd uchyli sie do Naszego wniosku to czy jeszcze tego samego dnia Go wypuszczą czy dopiero za kilka??? Jeżeli ktoś wie, proszę o odpowiedz :)

Jestem juz po sprawie,niestety sedzia nie zgodzila sie na odroczenie kary ale kazala mi zlozyc wniosek o dozor elektroniczny.I teraz bardzo prosze zeby ktos mi to wyjasnil:jesli zawsze czekalam na decyzje sadu ok miesiaca czy teraz tez tak bedzie,czy bedzie jakas sprawa czy najpierw beda cos mierzyc,jesli sedzina wyznaczyla mi termin nastepnej sprawy na marzec to co to znaczy- czy dopiero wtedy bede wiedziala czy mi zaloza ta "branzoletke"?.Mieszkam i pracuje w malej miejscowosci i boje sie ze strace prace i co dalej z naprawieniem szkody( mialam wplacic pieniadze)bedzie roztrzygniete czy sad dalej bedzie mnie jakos za to karal?

zbychu1 bardzo dziękuje za odpowiedz :) Teraz tylko czekam na początek lutego i oby Sąd wyraził zgodę :)

zbychu1 zerknij na moj wpis wczesniej do Ciebie kierowany ;-)

Witam!
Mój chłopak od czwartku siedzi w więzieniu. Napisaliśmy wniosek o dozór elektroniczny no i jutro do nas do mieszkania przychodzi mężczyzna aby sprawdzić warunki techniczne niezbędne do odbywania kary w Systemie Dozoru Elektronicznego. I tu jest moje pytanie (a właściwie pytania): Pan zmierzy i co dalej? Czy długo będziemy czekać na moment aż wróci do domu? Ile czasu mniej więcej może to jeszcze potrwać? Jest to wyrok za zniszczenie mienia. Niestety ma jeszcze jedną sprawę w toku. Dodam, że jestem w zaawansowanej ciąży, co zostało uwzględnione we wniosku. Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bardzo się denerwuję. Nie mogę spać po nocach. Proszę o pomoc, chociaż taką.

Mam pytanie - czy skazany jest informowany wcześniej o terminie wokandy o SDE czy dowiaduje się dnia kiedy jest wokanda

sswettly napisał:
Pan zmierzy i co dalej? Czy długo będziemy czekać na moment aż wróci do domu? Ile czasu mniej więcej może to jeszcze potrwać? .

Co dalej, czekać na termin Wokandy. My mieliśmy pomiary zaraz po Nowym roku, i teraz na początku lutego mamy Wokande. Więc my czkaliśmy ok. mies.

kiki08 A skąd jesteście? Ja mam nadzieje, że będziemy czekać o wiele mniej! Dzielnicowy mówił, że to kwestia kilku dni jak go wypuszczą. Jesteśmy ze stosunkowo małego miasta, więc móże trochę szybciej to pójdzie

sswettly My jesteśmy z Poznania. Życzę więc powodzenia by za kilka dni był wypuszczony :)

[/LIST]bziummuzib - Miałem 12 wyroków za ten sam paragraf. Odsiedziałem 6 miesięcy i tydzień z roku kary.

sswettly Słuchaj dzielnicowego... Sąd rozpatrujący sprawy o dozór to sądy okręgowe, a tam takich spraw jest na pewno sporo. Skoro siedzi już w ZK to musi czekać na wokandę ok miesiąca. Był już kurator na wywiadzie u Was?
Jeśli sprawa jest w toku i na wokandzie będzie o tym wiadomo to szczerze, czarno widzę, że przyznadzą dozór. pozdrawiam i powodzenia ;-)

kiki08 napisał:
sswettly My jesteśmy z Poznania. Życzę więc powodzenia by za kilka dni był wypuszczony :)

Dziękuję bardzo!!! Ja również życzę Wam aby wszystko poszło po Waszej myśli!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót