System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jezeli nie masz w tej kwesti nic do napisania to nie pisz podobno tu tylko pisza osoby ktore mialy doswiadczenie maja cos na dany temat do powiedzenia skoro nie miales nigdy dozoru lub nie znasz osoby ktora miala to po co piszesz wydaje mi sie ze jestes tu z nudow no bo chyba kazdemu kto ma jakies pytanie nie odpowiadasz hheheheh

kazda spprawa powinna byc indywidualnie traktowana
No i będzie. Ale przecież to Twój partner raz już nie sprawdził się jako odbywający karę na wolności w SDE, więc...? A co do podtrzymywania na duchu, to raczej nie ten adres, to forum prawne a nie grupa wsparcia.

farbka245 napisał:
Mąz przebywa w Kozichgłowach czy ktos sie orientuje jak tam wygladaja wokandy na dozor czy ludzie dostaja dozory bo od zakladu duzo zalezy
Szanowny małżonek udzielił Ci takich informacji ? Wszystko zależy od NIEGO, nie od zakładu.

od klawiszy w tym sensie ze wokandy wszystkie musza sie skonczyc pozniej te wypisy sranie takie ze glowa boli
Biorąc pod uwagę słownictwo kobiety, matki dwójki dzieci, co tak podkreślasz - aż boję pomyśleć jakich wyszukanych słów używa Twój partner...

jezeli nie masz w tej kwesti nic do napisania to nie pisz podobno tu tylko pisza osoby ktore mialy doswiadczenie maja cos na dany temat do powiedzenia skoro nie miales nigdy dozoru lub nie znasz osoby ktora miala to po co piszesz
A Ty uważasz, że wiedzę na temat dozoru, czy też odbywania kary pozbawienia wolności w ZK, posiadają jedynie przestępcy? :)

Mąż dzisiaj usłyszal od Sądu,ze brakuje jakis dokumentow musi je dosłac ale nie widzi zadnych przeciwskazan zeby dostal dozor za dwa tygodnie ma kolejna wokande .
Mysle ze teraz juz bedzie oki . Nie nie uważam ze sami przestepcy tutaj siedza na forum, tylko osoby ktore maja na dany temat cos do powiedzenia bo pani zwraca uwage na moje słownictwo no widocznie trafiłam na jakąś wyższa sfere na nie na zwyklego normalnego czlowieka

Nie trzeba wcale być z "wyższej sfery", aby zachowywać się kulturalnie. Twój sposób wyrażania się świadczy o Tobie. To, że jest to forum prawne nie znaczy, że musimy godzić się na używanie przez Ciebie takiego słownictwa i określeń. Brak reakcji jest niczym innym jak przyzwoleniem na brak kultury i zdziczenie obyczajów.
Przepraszam za OT, ale naprawdę nie sposób nie reagować.

farbka245 ja jako osoba która starała się o dozór 2 razy z wolności i raz zza krat wydaje mi się że jakieś male ale jako takie pojęcie mam, życzę zęby się udało bo ja swoje odsiedzialem i wiem jak tam jest dlatego każdemu kto tylko może starać się o de życzę powodzenia.

Witam. Miesiac temu mojego M zatrzymali i jest w zk za nie placenie alimentow. Stara sie wlasnie o system dozoru elektronicznego. Co najlepsze okazalo sie ze to nie jego dziecko i tesciowa jako matka napisala do sadu list opisujac cala sytuacje, ze jego ex to kobieta lekkich obyczajow opisala wszystko lacznie z imionami i nazwiskami ale przejdzmy do rzeczy. Z sadu jej odpisali, ze sprawa jest w toku i bedzie ewentualna sprawa o zaprzeczenie ojcostwa. Tesciowa twierdzi ze to jest ciag dalszy sprawy przez ktora siedzi w zk bo 31.12.2013 zapadl wyrok a ona list wyslala 12.01.2014 czy tam moze byc? Moje pytanie brzmi czy ta sprawa nie zaszkodzi mu z wyjsciem na wolnosc w systemie dozoru elektronicznego? Prosze o odpowiedz bardzo mi zalezy

farbka245 a to sam pisal o sde czy z zk pisali? Ja czekam wlasnie na wokande u mojego M i nie moge sie doczekac! Chcialabym juz miec to za soba bo 100 roznych mysli i nie przespane noce! To teraz pierwszy raz sie stara o dozor?

farbka245 napisał:
tylko osoby ktore maja na dany temat cos do powiedzenia bo pani zwraca uwage na moje słownictwo no widocznie trafiłam na jakąś wyższa sfere na nie na zwyklego normalnego czlowieka
Po prostu wypadałoby mieć nieco szacunku do osób, które bezinteresownie odpowiadają na zadawane pytania i starają się okazać pomoc.

Resztę napisała @Finister :)

czy ta sprawa nie zaszkodzi mu z wyjsciem na wolnosc w systemie dozoru elektronicznego?
Ale która sprawa? o zaprzeczenie ojcostwa? Nie.
Chcialabym juz miec to za soba bo 100 roznych mysli i nie przespane noce!
Czemu robicie tu śmietnik? Kogo interesuja Twoje nieprzespane noce?

nie chodzi mi o zaprzeczenie ojcostwa tylko o ta sprawe ktora ona zalozyla jemu. O nie placenie alimentow jest ta sprawa w toku i on siedzi za to samo. Czy mu moze to zaszkodzic w wyjsciu z zk? Prosze o odpowiedz z gory dziekuje

Jeżeli w toku jest kolejna sprawa karna, to Sąd jak najbardziej może wziąść to pod uwagę, decydując o zgodzie na odbywanie kary w SDE. Oczywiście w sensie negatywnym.

mnow8 tak ale ta sprawa ktora jest w toku jest rowniez o alimenty to nic sie nie da z tym zrobic? prosze o odpowiedz...

saxofonistka24
jesli ona zalozylam mu sprawe o alimenty a to ponoc nie jego dziecko to nie ma co sie za bardzo tym martwic jezeli wyrok jest nizszy niz rok to powinien dostac dozor on wystepuje o dozor moj poszedl do wychowawcy
wychowawca daje mu wszystkie dokumnety do wypelnienia ja w jego imieniu opislam jaka mamy sytuacje i ze jest nam potrzebny w domu itp. i wyslalam do Sadu

moim zdaniem powinien dostac dozor jesli mas zjakies jeszcze pytania pisz

farbka245 dzieki za podbudowanie;) wiesz... ogolnie ta sprawe dopiero tesciowa ruszyla ze to nie jego dziecko jeszcze sadownie nie jest udowodnione aczkolwiek sprawa ma sie odbyc o ustalenie ojcostwa i ten list jest dolaczony do tej sprawy ktora jest w toku ktora ona zalozyla zapewne przez prokuratora. I wlasnie sie tak zamartwiam ze moze tam zostac :/ w poniedzialek maja przyjechac zasieg zmierzyc w mieszkaniu:) wiec powoli cos sie ruszylo! farbka245 a Ty masz doswiadczenie co do takich spraw jak mojego M? Mojemu zk wyrazilo zgode i to zk wyslalo papiery o dozor i tez bylam podpisac papiery jako osoba pelnoletnia ale nic nie pisalam ze mamy zla sytuacje czy cos tam takiego to on powiedzial o tym dyrektorowi

tak tylko najlepiej opisac wszystko dlaczego on chce ten dozor bo zostajesz sama z dziecmi bo ma na wolnosci prace bo ty zostalas bez srodkow do zycia takie tam musi byc jakies uzasadnienie a tamta sprawa mu nie zaszkodzi zwlaszcza ze tamta sprawa jeszce pewnie troche potrwapamietaj ze musi byc zgoda wszystkich miszkancow pelnoletnich tam gdzie bedzie mail dozor , zasieg w chacie no te wszystkie wymogi mysle ze Sad do mu szanse

farbka245 wiem kochana wszystkie papiery sa juz w sadzie juz doszly z zk takze juz czekamy na wokande. co najlepsze w tym zk w ktorym on siedzi pracuje moja kumpelka hehe ona mowi ze nie powinno byc problemu zeby dostal sde a ja jej tez ta sytuacje opisalam. twierdzi rowniez ze 99% wychodzi na sde od nich z zk bo ona sie zajmuje wlasnie zwolnieniami to wie. Ale moj chlop jest pechowcem i musze sie liczyc ze wszystkim! Od kiedy sie staracie o sde?

My sie staramy od grudnia... ;/ Ale wszystkie mozliwe sytuacje pechowe nas spotkaly... ;[ Najpierw Święta, Nowy Rok, potem mój chłop miał transport <chociaż miał już termin Wokandy> i teraz może się uda na 6marca jak nic znowu Nas nie spotka... ;[
A Mam pytanie do Was... czy zawsze przychodzi kuratorka??? Bo u Nas nikogo nie było....

no podobno zawsze przychodzi. Mi wychowawczyni mojego M. mowila zebym sie spodziewala wizyty kuratora w domu. Podobno przychodzi bez zapowiedzi wiec prawie non stop siedze w domu.

to dziwne... ;[ Moj mial miec 1 Wokande 4 lutego ale Go dwa dni przed przewieżli i nikt nie byl... ;/ zeby sie nie okazalo ze Na Wokandzie mu Sedzina powie ze nie dostanie bo pani kurator nie było... ;[

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót