System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,
Mam pytanie do tych co byli w zk i przeszli na sde lub do wszystkich zorientowanych:-)
Ile czasu czeka się na wokandę od momentu wysłania wniosku do sądu?lub chociaż ile czasu mija zanim dostanie osadzony decyzję o wyznaczeniu terminu wokandy? wiem że wg ustawy niby 14 dni, mówi się że 2-4 tyg. a jak to wygląda w praktyce? może znajdzie się ktoś kto wie jak z terminami w warszawie na służewcu? z góry dziękuję:-)

Ostatnia edycja:
niedawno widziałem sie z kuratorem, ktoremu opowiadałem o nieprzyznaniu mi opaski oraz o odwołaniu, podpowiedział mi ze moze warto by było wziasc na posiedzenie z odwołania adwokata, ktory moze by pomogl ? jest wogole sens ?

jak bylem na pierwszym posiedzeniu wlasnie zauwazylem dziewczyne ubiegajaca sie o opaske z adwokatem

Mam Połowe wyroku 26lutego , czy wniosek o warunkowe zwolnienie moge wyslac dopiero 26? czy jakos wczesniej

Witam.Orientuje sie ktos moze czy jesli mam prawomocny wyrok 20 dni pozbawienia wolnosci to moge starac sie o SDE? Dodam ze juz kiedys odbywalem kare w SDE

Za co ten wyrok? Pewnie za grzywnę? A grzywna za co - przestępstwo czy wykroczenie?

Tak za grzywne za jazde pod wplywem motorowerem

Jeśli za wykroczenie to nie ma możliwości odbywania kary w SDE. Jeśli grzywna była za przestępstwo (czyli byłeś karany na podstawie kodeksu karnego, a nie kodeksu wykroczeń) to możesz starać się o zgodę. Od odbywania kary możesz się też wykupić spłacając grzywnę.

Byłem karany na podstawie kodeksu karnego.Dostalem zakaz prowadzenia motorowerow i grzywne 800 zl

Witam :) Chciałabym sie dowiedzieć jak wygląda wywiad kuratora? O co pytają itp... ???

Pytają o wszystko co chcą wiedzieć o skazanym trudno tu określić co dokładnie bo niema na to regułki.;)Ale o zachowanie przede wszystkim skazanego.

A czy wywiad jest przeprowadzany ze wszyskimi domownikami oraz sąsiadami??

To juz zależy od kuratora ale przewaznie pytaja domowników o skazanego,sąsiadów też i ogólnie mogą zapytać każdego wyrywkowo z danej miejscowości jak ta osoba sie zachowuje,co robi,gdzie często przebywa i z kim i takie tam.Im wiecej sie dowie pozytywnych lub negatywnych rzeczy tym wiecej informacji przekaze do sądu i wtedy sędzia orientuje sie mniej wiecej o danym osobniku w jakim stopniu jest zdemoralizowany i udziela lub nie udziela zgody na SDE.;)

tak jak u mnie byl Wporzadku kurator wypytal mnie o wszystko no i do sasiadow nie zachodzil a wpisal pozytywna ich opinie. Wiec zalezy na jakiego kuratora trafisz,,,

u mnie byl Wporzadku kurator wypytal mnie o wszystko no i do sasiadow nie zachodzil a wpisal pozytywna ich opinie.
To skąd ta "opinia"? Nie w porządku a raczej nierzetelny.... Opinia zebrana wśród sąsiadów wynika wprost z zachowania skazanego w miejscu zamieszkania przed osadzeniem. Wiadomo, że w większości wypadków rodzina powie, że skazany nie pije, nie bije i jest grzeczny....

a no nie wiem skad ta opinia. Przyszedl i mnie sie zapytal jak z sasiadami jakie maja zdanie na nasz temat mowie ze nigdy nie bylo problemow wiec tak napisal na kartce posiedzial troche i co najlepsze w ten sam czas przyjechal Pan od pomiarow nie mial ochoty bardzo powiedziec czy jest zasieg bo kurator siedzial ale sam kurator sie go zapytal wiec mu powiedzial ze wszystko wporzadku. Wtedy Pan kurator powiedzial ze i od niego tez pozytywnie i wyszli tyle w temacie:) nawet jakby poszedl do sasiadow to sie nie boje bo on akurat u nas w bloku jest bardzo lubiany:) no i pozostaje czekac na wokande

Proszę nie robić czatu z tematu. Bierzcie pod uwagę, że mogą się znaleźć tacy, którzy będą w nim poszukiwali merytorycznych informacji.

Czy po złożeniu zażalenia gdy sędzia na rozprawie nie przyzna sde znów czeka się na termin wokandy i znów mijają kolejne tygodnie w oczekiwaniu na posiedzenie?Proszę o odpowiedź.

Owszem, znów czeka się na termin posiedzenia.

witam mam pytanie na temat dozoru elektrycznego jak moj chlopak pisal o dozor i byli u niego w domu sprawdzali sygnal i robili miejsce na to urzadzonko to co teraz bedzie bardzo prosze o odpowiedz.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót