System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
pozostało tylko czekać na wizytę kuratora żeby zrobił wywiad środowiskowy i czekać na wokandę:-)

a niewiesz ile czasu moze to zająć??

Pytanie do Warszawiaków a dokładnie do osób których znajomi/rodzina przebywają w zk i starają/starali się w ostatnim czasie o sde. Od wykonania pomiarów do posiedzenia ile czasu mija?:-)

musisz czekac na wokande wtedy sad podejmie decyzje czy wyjdzie czy nie

kiki08 no i moj chlop wyszedl:) mialam dac znac wiec daje znac;)

bedziesz czekac 2 , 3 tygodnie i Sad wyznaczy date wokandy ale mozesz dzwonic do Sadu moze wczesniej juz sie dowiesz zanim Twoj facet powodzenia :)

Czyli nic sobie nie robią z tego że w ustawie jest:
" Sąd penitencjarny wydaje postanowienie w terminie 14 dni od dnia wpływu wniosku"?

Magdallena.Wu napisał:
Czyli nic sobie nie robią z tego że w ustawie jest:
" Sąd penitencjarny wydaje postanowienie w terminie 14 dni od dnia wpływu wniosku"?

raczej tak nie jest.. Przygotuj sie na dluzsze oczekiwanie niz 14 dni od zlozenia wniosku.

Czyli nic sobie nie robią z tego że w ustawie jest
Nie, po prostu ustawodawca narzucił nierealny termin, nie biorąc pod uwagę obciążenia w Sadach oraz konieczności uzyskania przez Sad informacji, które są konieczne do podjęcia decyzji ( np. pomiar, wywiad ).

Witajcie.. Mam takie pytanie... Jak Sąd da zgode na opaske i moj R. wyjdzie z Zakładu zadzwoni ze jest juz, to w jakim czasie przychodzą zamontowac caly sprzet ?? Czy to jest kwestia godziny, dwoch????

kiki08 jak wyjdzie ma 24h na zadzwonienie do firmy ktora montuje taka opaske i wtedy mowia kiedy beda u nas byli na drugi dzien. Ale maja kilka dni na przyjazd i zamontowanie tego urzadzenia.

Hej,
Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc pytam tu bo w jakimś stopniu powiązane jest z tym tematem.
Mój konkubent ma już wyznaczony termin wokandy w aś w sprawie sde,ale czy ktoś mi może powiedzieć czy można uzyskać gdzieś informacje nt który sędzia poprowadzi sprawę? czy w BOI
danego sądu udzielą mi takiej informacji czy może to jest informacja tajna?
Pozdrawiam.

w styczniu skonczyl mi sie zakaz prowadzenia auta. mam teraz dozor elektroniczny, o ktorym wczesniej pisalem. czy teraz moge jezdzic bez prawa jazdy i w razie zatrzymania dostane mandat czy grozi mi wiezienie?

pytam czysto z ciekawosci czy gdyby mnie zlapali za kierownica to mialbym wieksze problemy czy tylko mandat. wiem, ze nie mozna jezdzic bez prawa jazdy, to chyba zrozumiale, chce po prostu wiedziec jak to jest po zakonczeniu sie kary przy dozorze

Jak chcesz jeździć zrób prawo jazy. I tyle w temacie.

Magdallena.Wu napisał:
czy można uzyskać gdzieś informacje nt który sędzia poprowadzi sprawę?
Tak, w sekretariacie sądu, powołując się na sygnaturę akt. Chcesz go przekupić, czy zastraszyć?

moge dostac konkretna odpowiedz? wiem jakie jest prawo i aktualnie zapisuje sie na kurs ale chce po prostu wiedziec bo sa rozne opinie.i nie odpowiadajcie tak jak inni wczesniej bo chce prostej odpowiedzi...

Robilee napisał:
Tak, w sekretariacie sądu, powołując się na sygnaturę akt. Chcesz go przekupić, czy zastraszyć?

:-) nie no co Ty:-) raczej przygotować się psychicznie:-P
to mnie zaskoczyłes tym że mogą mi udzielić takiej informacji:-)dzięki :-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót