System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dominik007
RE: System dozoru elektronicznego część III
w styczniu skonczyl mi sie zakaz prowadzenia auta. mam teraz dozor elektroniczny, o ktorym wczesniej pisalem. czy teraz moge jezdzic bez prawa jazdy i w razie zatrzymania dostane mandat czy grozi mi wiezienie?

Z tego co wiem to jeżeli skończył Ci się zakaz to grozi ci tylko 500zł mandatu

Z tego co wiem to jeżeli skończył Ci się zakaz to grozi ci tylko 500zł mandatu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam jutro maz ma sprawe o obraczke -przebywa w zk,chciałam spytac czy jesli sad uchyli sie do prosby to kiedy wyjdzie z zk?z góry dziekuje za odp

Drogie Panie. Proszę o kontynuowanie pogaduszek przez PW.

Witam,mąż dzis przyjezdza do domu ,przyznali obraczke :D,co bedzie musiał zrobic po przyjezdzie gdzie sie zgłosic,gdzie zadzwonic?

Katarzynax_83 napisał:
co bedzie musiał zrobic po przyjezdzie gdzie sie zgłosic,gdzie zadzwonic?

Nie powiedzieli mu tego wyrażając zgodę na odbycie kary w warunkach dozoru elektronicznego?

u niego w zk cieżko wyciagnac jakiekolwiek wiarygodne informacje,nie chcemy zrobic niczego zle dlatego pytam

Katarzynax_83 napisał:
u niego w zk cieżko wyciagnac jakiekolwiek wiarygodne informacje,

Ale to nie zk przecież udziela zgody na odbycie kary w SDE. I to nie zk odpowiada za procedury z tym związane.

W pierwszym wpisie tego tematu (jego pierwszej części) podane są linki do ważnych stron. Tam są informatory. W informatorze podane są numery telefonów. Mam jeszcze za Was zadzwonić :-)?

Ostatnia edycja:
:) nie trzeba dziekuje :0 a co do twojej wypowiedzi,maz powinien dostac pismo na którym powinno byc napisane w jaki dzien go wypuszczaja,rowniez nie otrzymał :) dzieki za odpowiedz

Witam.

Mój syn, odbywa kare jednego roku pozbawienia wolności w SDE (Jazda pod wpływem alkoholu i spowodowanie wypadku.) Miał zakaz prowadzenia pojazdów przez 2 lata i w tym czasie złapała go policja i złamał zakaz sadowy, przez to ma Tę "Obroże". Zakaz prowadzenia pojazdów się skończył i moje pytanie jest takie, jak by go policja zatrzymała prowadząc samochód, a nie ma prawa jazdy to co mu przez to by groziło? Tak wiem, że nie można jeździć bez uprawnień, ale chce go od razu ostrzec jakie były by skutki jak by wsiadł za kierownicę. Proszę o normalne i Konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam

Uchylenie zgody na odbywanie kary w systemie dozoru elektronicznego.

słyszał ktos moze o pozytywnym rozpatrzeniu odwołania na wokandzie ?
wiem, ze moze glupie pytanie ale bardzo mi pomoze, czego sie spodziwac na tej wlasnie wokandzie, jakich pytan ?
czy pomoc i obecnosc adwokata moze cos wskorac czy to raczej pieniadze wyrzucone w bloto ?

Ostatnia edycja:
nieudzielenia dozoru elektronicznego = z odwołania

A z jakiego powodu Sąd Okręgowy odmówił zgody?

nie spodobała sie jemu moja postawa, chyba brak widoku skruchy za to Pani prokurator sie zgodziła odrazu

No to trudno ocenić czy uda Ci się przekonać sąd II instancji, że żałujesz popełnionego czynu ... Nie wiem jakie było to przestępstwo i co zrobiłeś, żeby np. zadośćuczynić wyrządzonej szkodzie. Moim zdaniem, nie znając szczegółów i akt sprawy nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie czy masz szanse.

rozumiem, a warto ubiegac sie z pomoca adwokata czy to zmarnowane pieniadze ?

czy ktoś moze wie kiedy moge skladac wniosek kolejny o sde ?
pod koniec listopada składałem wniosek natomiast posiedzenie miałem pierwsze w lutym,
wiec niewiem czy liczy sie termin 3 miesiecy od zlozenia wniosku czy posiedzenia.

bziummuzib - Powiem Ci co kiedyś usłyszałem w ZK o czym się na własnej skórze przekonałem. "Adwokata to się bierze jak sąd nie orzekł jeszcze wyroku" no i faktycznie w moim przypadku i moich staraniach o dozór poza tym, że dużo mówił i obiecywał to nie pomógł nic. Co do pytania o szanse to szczerze niestety wątpię, no chyba, że masz jakieś bardzo poważne argumenty za udzieleniem DE.
Te 3 miesiące liczy się od wydania decyzji nie od złożenia wniosku.

wydania decyzji ale tej pierwszej czy z odwołania ?
zbychu1, cala kare odsiedziales czy połowe ?

My mamy teraz ze wtorek sprawe odwoławczą, mamy adwokata ale i tak nie wiem czego można sie spodziewać. Czy jest ktoś kto przekonał Sąd II instancji??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót