System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dozór elektroniczny

Witam.
Razem z mężem mieszkamy w mieszkaniu mojej mamy która aktualnie przebywa za granicą. Od jakiegoś czasu mąż przebywa w ZK i stara się o SDE. Problem w tym że nie wiemy czy potrzebna jest zgoda od mamy na odbywanie kary w domu?

RE: Dozór elektroniczny

Ustawa mówi o zgodzie osób pełnoletnich, wspólnie zamieszkujących. Na czym polega ten pobyt za granicą matki - jest tam na stałe, pracuje tam, czy tylko zwiedza?

RE: Dozór elektroniczny

mnow8 napisał:
Ustawa mówi o zgodzie osób pełnoletnich, wspólnie zamieszkujących. Na czym polega ten pobyt za granicą matki - jest tam na stałe, pracuje tam, czy tylko zwiedza?

Pracuje tam od roku. I przyjeżdża do Polski dwa razy do roku na urlop

Wg. mnie, trudno zatem uznać, że z Wami mieszka. Niech mąż złoży wniosek, jeśli będzie wywiad kuratora, to po prostu szczerze opisz tą sytuację.

Witam,
W poniedziałek złożyłam wniosek do sądu o udzielenie mojemu facetowi DE, dziś rano zadzwoniła Pani i poinformowała,że dziś przyjadą w określonych godzinach na pomiar. Pan przyjechał, dokonał pomiaru i pojechał.
Chciałam zapytać, czy jest ktoś z Warszawy, kto ubiegał się o DE?
Jak to wygląda? Czy teraz czekam na wizytę kuratora/ki? Czy czasami sąd pomija ten wywiad środowiskowy?
Przeczytałam chyba wszystkie wpisy na tym wątku i widzę,że różnie to wygląda...
I jak długo to może potrwać w Warszawie?

Proszę o info,jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat.
pozdrawiam

wizyta kuratorki jak i mierzenie sygnałów to obowiązek

bziummuzib napisał:
wizyta kuratorki jak i mierzenie sygnałów to obowiązek

Możesz wskazać podstawę prawną, z której wynika, że przeprowadzenie wywiadu przez kuratora przed rozpoznaniem wniosku o DE jest obowiązkowe?

Witam ile czasu od przyznania dozoru czeka się na montaż? czy robią to również w wekend?

maaartaa napisał:
Witam ile czasu od przyznania dozoru czeka się na montaż? czy robią to również w wekend?

Robią to w weekend i święta. Od momentu zgłoszenia przez skazanego gotowości do zainstalowania urządzeń podmiot dozorujący ma trzy dni na instalację.

kiki08 no to strasznie sie cieszymy ze i Wam sie udalo:) pozdrawiamy:*

saxofonistka24 udało się ;) Dziękujemy za wsparcie :D

Jak się okazuje wywiad kuratora przed przyznaniem DE nie jest obligatoryjny. Od złożenia wniosku (17.03) do wyjścia na DE minęło 10 dni (27.03).
Pozdrawiam.

no to super masz.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
prosze pomóżcie. ile trwa pomiar zasiegu przez pracowników w domu? Czy trwa to 10min czy więcej? prosze o jak najszybszą odpowiedz

Trwa to tyle czasu ile potrzebuje osoba dokonująca pomiarów.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót