System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Orientuje się ktoś czy na sprawie o SDE jest prokurator ? Jeśli tak to czy jest on z prokuratury która prowadzi sprawę czy z miasta gdzie znajduje się sąd okręgowy ?
Czy sąd przychyla się to decyzji prokuratora jeśli jest on obecny czy kieruje się swoimi ustaleniami?

sąd pyta o zdanie prokuratora. i decyzje podejmuje po wysłuchaniu opinii

A orientuje sie ktos czy jesli mam DE moge pisac o przyznanie mi kilku dni np swiat badz sylwestra poza domem ? Dzis cos o tym slyszalem i nie wiem jak to jest...Jesli ktos moglby odpowiedziec to dziekuje.

JanekMaz napisał:
A orientuje sie ktos czy jesli mam DE moge pisac o przyznanie mi kilku dni np swiat badz sylwestra poza domem ? Dzis cos o tym slyszalem i nie wiem jak to jest...Jesli ktos moglby odpowiedziec to dziekuje.

To jest identycznie jak i z przepustka z Zakładu Karnego, możesz ale nei musisz dostać ...

wczoraj mialem posiedzenie i udalo mi sie dostac WPZ po wplaceniu grzywnej.
o 23 przyjechala pani z dozoru i zabrala opaske i urzadzenie i jestem wolny:)
dostalem na dwa lata kuratora ale tego sie spodziewalem

No ok ale co zrobic zeby dostac zgode na sylwester poza domem ? Dodam ze moje dziecko mieszka 12 km od mojego domu... Chcialbym spedzic sylwester z dzieckiem i jego matka..Co musze zrobic ? bo na swieta juz pewnie z pozno....

Podobno wszedł jakiś nowy przepis że o opaskę można sie też starac jeśli wyroku zostało mniej niż rok mimo że caly wyrok był np 2 lata czy to prawda??

JanekMaz napisał:
No ok ale co zrobic zeby dostac zgode na sylwester poza domem ? Dodam ze moje dziecko mieszka 12 km od mojego domu... Chcialbym spedzic sylwester z dzieckiem i jego matka..Co musze zrobic ? bo na swieta juz pewnie z pozno....

Niestety tu mało co można zrobić ,spróbuj z kuratorem porozmawiać może wyrazi zgodę.

kowalxxxx napisał:
wczoraj mialem posiedzenie i udalo mi sie dostac WPZ po wplaceniu grzywnej.
o 23 przyjechala pani z dozoru i zabrala opaske i urzadzenie i jestem wolny:)
dostalem na dwa lata kuratora ale tego sie spodziewalem

Kowal bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła, myślałam ,że po tych perypetiach nie uda się ale super.Ciesz się wolnością i proszę nie "rozrabiaj " już :)

Ja miałem dziś posiedzenie o SDE. Niestety sędzia odrzucił mój wniosek uzasadniając, że byłem wcześniej karany dokładnie od 2010r od lutego 2012r ostatni wyrok roku bezwzględny (ten rok starałem się odbyć w DE) i zarzucił, że niby w tym okresie cały czas popełniałem przestępstwa (286kk). Tylko że od lipca 2010 roku nie popełniłem ani jednego przestępstwa, nie wspominając o naprawie szkody dla pokrzywdzonych, spłacie grzywien, i ogólnie naprawianiu błędów które uczyniłem. Nie miałem nawet możliwości sprostowania tego co mi zarzucał. Wystawiono na mnie błędną opinię o możliwości powrócenia do przestępstwa. Pozostaje zażalenie, które dziś napisałem wraz z obrońcą zarzucając błędy w ustaleniach.

PS. Odniosłem wrażenie, że moje akta pierwszy raz sędzie odczytywał właśnie na posiedzeniu.
Pozdrawiam

Hejka wam jak wspominalam moj T staral sie o SDE mial wokande 21.12 i udalo mu sie:D Jest od wczoraj z nami a branzoletke bedzie mial zalozona 25.12 :) Powodzenia wam

gunia21 napisał:
Hejka wam jak wspominalam moj T staral sie o SDE mial wokande 21.12 i udalo mu sie:D Jest od wczoraj z nami a branzoletke bedzie mial zalozona 25.12 :) Powodzenia wam

Gratuluję i życzę wytrwałości w tym trudnym dla Was czasie.

I tak to wlasnie jest jedni dostaja SDE z wiekszymi wyrokami za jazde pod wplywem a innym odrzucaja .mojego zlapali na rowerze dostal 1 rok w zawieszeniu na 4 lata na koniec grudnia 2012 konczylo nmu sie a w kwietniu prowadzil moj rower na ktorym byla moja maszyna a ja szlam obok.rutynowa kontrola i ruszyla lawina.zaznaczam byl zupelnie trzezwy.jest w areszcie a wczoraj odrzucili wniosek o SDE i gdzie tu sprawiedliwosc?a niecaly miesiac temu byl facet z monitoringu robil pomiary kuratorka byla za i co-maz w areszcie a ja sama z corka w Swieta :(

Jak to że był zupełnie trzeżwy i mu odwiesili ,coś tu nie tak.

Moj chlopak mial podobna sytuacje mail zawiasy i jakos miesiac przed koncem kary jechal rowerem i zatrzymali go do rutynowej kontroli i byl trzezwy bo nic niepil wtedy a alkomat pokazywal 0,3. niby nieduzo ale odwiesili mu wyrok siedzial 3 miesiace w ZK. I co wy na to?

Pisalam byl trzezwy,rano bylismy u lekarza potem rowerem po ta maszyne i siedzi ,wiec jest cos nie tak ,musza chyba do konca roku areszty i ZK zapelnic wiec zgarniaja wszystkich bo inaczej nie umiem tego wytlumaczyc

b-kulig napisał:
Pisalam byl trzezwy,rano bylismy u lekarza potem rowerem po ta maszyne i siedzi ,wiec jest cos nie tak ,musza chyba do konca roku areszty i ZK zapelnic wiec zgarniaja wszystkich bo inaczej nie umiem tego wytlumaczyc

Z tego co piszesz miał zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu, można było się uprzeć i poddać badaniu krwi na obecność alkoholu co dało by prawidłowy wynik. To było by jednoznaczne badanie a tak niestety musi odsiedzieć skoro nie umiał się wybronić.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót