System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dzieki,mam nadzieje ze calego wyroku nie bedzie tam bedziemy sie tez znow starac o SDE a potem ewentualnie o wpz,a Wam jak poszlo tez daj znac

hwj moj A ma 05-02 wokande w sprawie SDE. Z tego co mowil to tam gdzie on jest nikt jeszcze niedistal odmowy wiec mam nadzieje ze moj A nie bedzie pierwszym ktory dostanie odmowe. Dqm znac jak poszlo. Trzymcie kciuki.

W czwartek była kuratorka mojego R. Ma on ją już długo i zna go ona dobrze, wie, że się poprawił, więc mam nadzieję, że napisała dobrą opinię.. zresztą sama zaproponowała mu ubieganie się o SDE.. w piątek wysłała pismo.. mam nadzieję, że w środę odbędzie się wokanda i mojego R wypuszczą.. Zasięg- idealny, kuratorka- podobno dobrze o nim napisała, wychowawca- też dobrze o nim mówi.. mam nadzieję, że to wystarczy..
Proszę trzymajcie kciuki żeby się udało !

BEC19- bede trzymac kciuki... Koniecznie napisz czy sie udalo. Moj A ma 5 wokande tez mam nadzieje ze mu sie uda i bedzie z nami. Trzymaj sie cieplutko i glowa do gory.

Witajcie,

Mam ważne pytanie odnośnie SDE. 06.03.2013r mam posiedzenie w SO w sprawie zażalenia złożonego przez prokuratora, na postanowienie SR o udzieleniu mi odroczenia na 6 miesięcy.
Noszę się z zamiarem złożenia wniosku o SDE, ale jeżeli SO utrzyma w mocy odroczenie, czy w razie co mogę zrezygnować z SDE i być na odroczeniu, po czym złożyć wniosek o ponowne zawieszenie?

Dzięki za pomoc.

Witam.
Mam pytanie odnosnie sde,a mianowicie: narzeczony pod koniec grudnia trafil do zk, zlozyl wniosek o przyznanie mu SDE. Ma krotki wyrok bo tylko 6mies z czego zostalo mu juz 5. Jako argument podal moja ciaze, ma dobra opinie kuratora oraz wychowawcy, jest jednak jeden problem gdyz nie zglosil sie sam do odbycia kary... Czy to przesadzi o tym ze sad nie przyzna mu SDE? Jak uwazacie? Moze kos byl w podobnej sytuacji

Niestety Twoja ciaza Sad sie nie przejmie,ja jestem osoba chora i moj tez nie dostal SDE,nawet w SA,prawda jest taka ze wszystko zalezy od sedziego-nawet od tego jaki humor bedzie mial w danym dniu!!!!!;)

witam a meldunek jest potrzebny bo mój wcale nie ma

Strona jest w budowie i strona nie istnieje w pierwszym wąku.

Witam
Ja mam takie pytanie, mój chłopak dostał wyrok 5 miesięcy za jazdę pod wpływem alkoholu, kara kończy się 18 kwietnia . Staramy się o branzoletkę, pomiary, wywiad środowiskowy, opinia kuratora, opinia z więzienia w którym przebywa i opinia policji z czasu w którym byl na wolności są dobre. jakie szanse ma na to by sąd dał mu branzoletkę??? We wtorek ma wokande a Ja się bardzo denerwuje....
Miał ktoś taką sytuacje???
Bardzo proszę o odpowiedź

moj maz tez mial dobra opinie pomiary bardzo bodre zasieg stala praca rodzina itp.i odmowa byla sprawa w SA i podtrzymali i nadal jest w ZK wszystko zalezy od sadu i moze miec najlepsza opinie e sad powie nie i koniec

Witam , 25 stycznia złożyliśmy wniosek o sde .Jeszcze nikt nie był. Dzisiaj mój A. dostał list z sadu ,że ma sprawę 7 marca o odwieszenie poprzedniego wyroku za rozbicie szyby na przystanku. Ma tez do zapłacenia za ta szybe , ale to się zapłaci .
Moje pytania są takie :

1. Czy jak zapłaci to ma coś pisać , że zapłacił ? I czy jest duża szansa wtedy ,ze mu nie odwieszą ?

2. Czy jak bedzie miał tą sprawe to jest juz lipa z sde ?

3. Mniej wiecej kiedy przychodzi kurator , ludzie na pomiary itp . ?

u nas ludzie byli przed sprawa ,a jak chodzi o zaplate to musi miec przy sobie potwierdzenie zaplaty,a jaki ma laczny wyrok?

teraz odbywa w zk 1 rok a maja mu odwiesic chyba pół roku :(

to podobna sytuacja jak u mnie dozor jest tylko do 1 roku ,zobaczycie co na sprawie czy mu odwiesza czy nie,najgorsze jest to ze jak skazany juz odbywa kare w ZK to chca odwieszac wszystkie wyroki moj ma sprawe 6 lutego tez o odwieszenie pol roku a terz odsiaduje 11miesiecy zostalo mu jeszcze 9 ,musisz byc dobrej mysli

Wiem wiem , ale co z tym sde ?! Wstrzymają to do tej rozprawy o odwieszenie wyroku ? Ahh :(

SDE to SDE a tutaj ma miec druga sprawe nie zwiazana z SDE tak zrozumialam?na pewno jemu powiedza wszystko co z ta sprawa o SDE,Ty mozesz zadzwonic albo podejsc do kuratora i podpytaj co i jak i powinna Ci powiedziec

A powiedzcie mi co jest grane jak juz pisałam wczesniej złozyłam wniosek z adwokatem dla mojego faceta ktory odsiaduje juz wyrok 2 tyg. I dzisiaj kurator przyszedł bez zadnej wczesniejszej zapowiedzi zamiast do naszego nowego mieszkania (adres jest na wniosku) to do starego mieszkania zwracajac sie do brata mojego faceta, nie zastał go i zostawił mu kartke ze ma sie zglosic do niego w sprawie mojego faceta..dlaczego taaak dlaczego przyszedł tam jak we wniosku był inny nasz nowy adres a juz wogole nie byla mowa o bracie..co jest:mad:?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót