System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a nie wie ktoś co w takim przypadku jeśli jeden z domowników przebywa zagranicą ??

nija8969 napisał:
Witam , Mój narzeczony odbywa karę pozbawienia wolności w areszcie śledczym na Montelupich juz tydzien . Ma wyrok 1 rok pozbawienia wolności . Staramy się o sde .
Ja mieszkam z babcia , dziadkiem i z mama . Chodzi o to że nie wiem dokładnie co mam zrobić ? Zgoda wszystkich jest . Mój narzeczony mówił że mam wziąść z urzędu miasta jakies zaświadczenie o zamieszkających razem ze mną i że mam się dowiadywać co dalej mam z tym zrobić bo on sam nie wie do konca . W urzędzie miasta powiedzieli, że mam się dowiedzieć czy potrzebne jest samo imie i nazwisko czy też stopien pokrewieństwa żeby wypełnic podanie . Proszę o poradę .

Nie wiem czy się coś zmieniło ale jak my składaliśmy to nie musieliśmy z urzędu mieć żadnego pisma ale jeśli jest takie potrzebne to wydaje mi się ,że wystarczy imię i nazwisko osoby.Odnośnie pytania co z tym dalej po prostu dołączyć do reszty dokumentów i złożyć w biurze podawczym sądu penitencjarnego.

jaimojimperatyw pytasz o druczek ...dostępny w internecie tylko poszukaj :) co do osoby przebywającej poza granicami kraju : ile dana osoba przebywa poza krajem? czy na chwilę czy jest to pobyt długi?

GosiaiPiotr napisał:
Nie wiem czy się coś zmieniło ale jak my składaliśmy to nie musieliśmy z urzędu mieć żadnego pisma ale jeśli jest takie potrzebne to wydaje mi się ,że wystarczy imię i nazwisko osoby.Odnośnie pytania co z tym dalej po prostu dołączyć do reszty dokumentów i złożyć w biurze podawczym sądu penitencjarnego.

rozumiem , jeszcze się bede dowiadywać czy tylko imię i nazwisko .. a dokumenty które mam złożyć w biurze podawczym to ta zgoda(wniosek) współlokatorów , zaswiadczenie zameldowania i deklaracja skazanego(osadzonego) tak ?

Pracuje tam i przyjedzie dopiero za jakieś 3 miesiące.

jaimojimperatyw napisał:
A jak pisaliście taką zgode jakieś oswiadczenie czy wypelnialiscie jakiś druczek??

nija8969 napisał:
rozumiem , jeszcze się bede dowiadywać czy tylko imię i nazwisko .. a dokumenty które mam złożyć w biurze podawczym to ta zgoda(wniosek) współlokatorów , zaswiadczenie zameldowania i deklaracja skazanego(osadzonego) tak ?
Wcześniej nie wymagano potwierdzenia meldunku osób wskazanych jako przebywających ale może się zmieniło.Tak te wszystkie papiery należy złożyć tak jak napisałam w biurze podawczym.

jaimojimperatyw Pozostaje jedyne wyjście, niech ta osoba prześle listem podpisaną zgodę i wtedy dopiero można złożyć komplet dokumentów.

Podpisana zgode czyli koniecznie ten druczek??czy może wlasnoręcznie napisać jakieś oswiadczenie??

jaimojimperatyw napisał:
Podpisana zgode czyli koniecznie ten druczek??czy może wlasnoręcznie napisać jakieś oswiadczenie??
Tylko i wyłacznie wskazany ustawą druk.

druczek jest dostępny w internecie, więc nawet będąc na drugim końcu świata można go wydrukować, wypełnić i przysłać

Ja to wiem ale ta osoba komputera nie umie właczyc i tu jest problem.

to Ty wydrukuj i przwslij listownie danej osobie niech wypelni i odesle Ci

Sluchajcie mam pytanie czy w tym druku o zgode mieszkancow zamieszkalych ze skazanym ktory chce odbyc kare sde to podpisuja tylko te osoby co tam mieszkaja z nim czy wszystkie ktore sa tam zameldowane a le tam nie mieszkaja?

jeżeli nie mieszkają nie powinny być zameldowane, nieprawdaż?

podpisuja wszystkie osoby pelnoletnie ktore tam mieszkaja

Ile od zlozenia wniosku o sde czeka sie na ludzi od kontroli warunkow? U nas 14 minie miesiac i cisza narazie byla tylko kuratorka na wywiedzi i to tydzien po zlozeniu wniosku do sadu i od tamtej pory cisza

u nas byli w ciagu 6 dni na pomiary ale i tak nic nie wyszlo ale sprawa jest w SA

witam , mam takie pytanie odnosnie wniosku o udostepnienie danych jednostkowych ze zbiorów meldunkowych a chodzi mi o to ,ze nie wiem kompletnie jak to wypełnic?! bo chciałabym wnioskowac o potwierdzenie meldunku wszystkich osób zamieszkujacych pod danym adresem . dodam ze potrzebne mi to do dozoru elektronicznego .

Ostatnia edycja:
Kiedys już cos pisałam na ten temat ale wiekszość forumowiczów stwierdziła że to niemożliwe otóż moj maz dostał wyrok 16 miesiecy z czego odsiedzial ponad 4 i adwokat złożył o dozór elektnoniczny wiec jak wkoncu jest??

jaimojimperatyw napisał:
Kiedys już cos pisałam na ten temat ale wiekszość forumowiczów stwierdziła że to niemożliwe otóż moj maz dostał wyrok 16 miesiecy z czego odsiedzial ponad 4 i adwokat złożył o dozór elektnoniczny wiec jak wkoncu jest??

Odpowiem tak : proszę zajrzeć do ustawy która mówi jednoznacznie"do 1 roku" a po drugie co to za adwokat który nie zna ustawy ????

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót