J
jaimojimperatyw
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 239
a nie wie ktoś co w takim przypadku jeśli jeden z domowników przebywa zagranicą ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nija8969 napisał:Witam , Mój narzeczony odbywa karę pozbawienia wolności w areszcie śledczym na Montelupich juz tydzien . Ma wyrok 1 rok pozbawienia wolności . Staramy się o sde .
Ja mieszkam z babcia , dziadkiem i z mama . Chodzi o to że nie wiem dokładnie co mam zrobić ? Zgoda wszystkich jest . Mój narzeczony mówił że mam wziąść z urzędu miasta jakies zaświadczenie o zamieszkających razem ze mną i że mam się dowiadywać co dalej mam z tym zrobić bo on sam nie wie do konca . W urzędzie miasta powiedzieli, że mam się dowiedzieć czy potrzebne jest samo imie i nazwisko czy też stopien pokrewieństwa żeby wypełnic podanie . Proszę o poradę .
GosiaiPiotr napisał:Nie wiem czy się coś zmieniło ale jak my składaliśmy to nie musieliśmy z urzędu mieć żadnego pisma ale jeśli jest takie potrzebne to wydaje mi się ,że wystarczy imię i nazwisko osoby.Odnośnie pytania co z tym dalej po prostu dołączyć do reszty dokumentów i złożyć w biurze podawczym sądu penitencjarnego.
jaimojimperatyw napisał:A jak pisaliście taką zgode jakieś oswiadczenie czy wypelnialiscie jakiś druczek??
Wcześniej nie wymagano potwierdzenia meldunku osób wskazanych jako przebywających ale może się zmieniło.Tak te wszystkie papiery należy złożyć tak jak napisałam w biurze podawczym.nija8969 napisał:rozumiem , jeszcze się bede dowiadywać czy tylko imię i nazwisko .. a dokumenty które mam złożyć w biurze podawczym to ta zgoda(wniosek) współlokatorów , zaswiadczenie zameldowania i deklaracja skazanego(osadzonego) tak ?
Tylko i wyłacznie wskazany ustawą druk.jaimojimperatyw napisał:Podpisana zgode czyli koniecznie ten druczek??czy może wlasnoręcznie napisać jakieś oswiadczenie??
jaimojimperatyw napisał:Kiedys już cos pisałam na ten temat ale wiekszość forumowiczów stwierdziła że to niemożliwe otóż moj maz dostał wyrok 16 miesiecy z czego odsiedzial ponad 4 i adwokat złożył o dozór elektnoniczny wiec jak wkoncu jest??