SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kgb14 napisał:
no pewnie z ta różnicą ,że obecnie odbywacie karę parę miesiecy do końca w domu a w drugim przypadku przez dwa lata ,,opieki'' ( ale bez obrączki ) jak coś się zdarzy parę miesiecy odbywać będziecie w ZK ---- ale to wolny kraj i każdy ma własne zdanie . Powodzenia .

SPOKO ja juz bynajmniej nie zamierzam wracac do Swiata przesteczego.(a kuratora i tak mam i bede jeszcze mial)

witam,mam pytanie dotyczące warunku z SDE,ile muszę odbyć kary z roku żeby starać się o warunek?

czyli Wpz jest takie same jak przy odbywaniu kary w ZK,po połowie kary?

Witam,
orientujecie się może czy spóźnienia będą rzutować na orzeczenie sądu?
I czy to właśnie przez nie,sprawa zostanie rozpatrzona negatywnie?
Pozdrawiam.

magicorlo napisał:
Witam,
orientujecie się może czy spóźnienia będą rzutować na orzeczenie sądu?
I czy to właśnie przez nie,sprawa zostanie rozpatrzona negatywnie?
Pozdrawiam.

Byc moze,zobaczymy w praktyce za niedlugo jak to bedzie wygladalo jezeli chodzi o WPZ z DE..

jankooo8 napisał:
Normalnie 1/2...jezeli np.odsiedziales 1 miesiac a 5 na DE to piszesz o Wpz...

Mógłbyś nie doradzać? nie znasz prawa a wypowiadasz się jak ktoś, kto cokolwiek wie.
Nie zawsze po połowie kary. Czytałeś/słyszałeś o art. 64 kodeksu karnego? Czytałeś/słyszałeś o tym, że sąd może określić indywidualne uprawnienia do wpz?

Witam,
czy orientuje sie moze ktos czy z wyrokiem z art 286 przyslugiwac mi bezie warunkowe w sde? Minela mi juz ta dluzsza polowa z przyjacielem na nodze :-)

Z gory dziekuje za odpowiedz i zainteresowanych faktycznym odbywaniem kary w sde zapraszam do kontaktu.

arn

hmm mam pytanko, czy ktos wie ile sad ma na rozpatrzenie takiego wniosku?

anrwawa, tak przysługuje ci.

gozdzik1991 napisał:
hmm mam pytanko, czy ktos wie ile sad ma na rozpatrzenie takiego wniosku?

anrwawa, tak przysługuje ci.

Pytasz o wniosek o sde czy o warunek?

Witam,mam pytanie czy wpz obowiązywać będzie mnie mimo ze sde dostałem przed wejściem w życie tej ustawy?I ile przed połową kary mogę składać wniosek ?Połowe kary mam 1 sierpnia więc kiedy składać?Z góry dziękuje i pozrawiam:)

Panowie powiem Wam nowinę.. Rozmawiałem właśnie z przewodniczącym wydziału penitencjarnego czyli z sędzią w sprawie tych wniosków. Dostałem informację, że nawet już można składać wniosek. Sedzia powiedział mi, że nie trzeba czekać do tego 5 tylko można już wysyłać i nie oznacza to, że jeśli wniosek dojdzie przed 5 lipca to będzie odrzucony. Wręcz przeciwnie będzie nawet wcześniej rozpatrzony ;) Dobry i tydzień wcześniej. :)

charli510 napisał:
Panowie powiem Wam nowinę.. Rozmawiałem właśnie z przewodniczącym wydziału penitencjarnego czyli z sędzią w sprawie tych wniosków. Dostałem informację, że nawet już można składać wniosek. Sedzia powiedział mi, że nie trzeba czekać do tego 5 tylko można już wysyłać i nie oznacza to, że jeśli wniosek dojdzie przed 5 lipca to będzie odrzucony. Wręcz przeciwnie będzie nawet wcześniej rozpatrzony ;) Dobry i tydzień wcześniej. :)

ja tez wykonałam telefon, powiedzieli mi,że oni nie wiedzą?, bo na dzień dzisiejszy nie mozna składać wniosków, nie maja informacji kiedy można bedzie, a jak wniosek zostane złożony teraz ( jutro,pojutrze) to pozostanie bez rozpoznania...
kazali dzwonić 5.07, wtedy może coś wiecej bedą wiedzieć.
podejrzewam,że większośc sądów nie ma pojęcia o ustawie, i wnioski, które bedą napływały przed 5 nie będą rozpatrywane, a ludzie straca czas na ponowne składanie papierów, po tym jak sądy odrzucą za wcześnie wsłane wnioski

youandme napisał:
ja tez wykonałam telefon, powiedzieli mi,że oni nie wiedzą?, bo na dzień dzisiejszy nie mozna składać wniosków, nie maja informacji kiedy można bedzie, a jak wniosek zostane złożony teraz ( jutro,pojutrze) to pozostanie bez rozpoznania...
kazali dzwonić 5.07, wtedy może coś wiecej bedą wiedzieć.
podejrzewam,że większośc sądów nie ma pojęcia o ustawie, i wnioski, które bedą napływały przed 5 nie będą rozpatrywane, a ludzie straca czas na ponowne składanie papierów, po tym jak sądy odrzucą za wcześnie wsłane wnioski

A z kim to rozmawiałeś ? Bo ja rozmawiałem z przewodniczącym wydziału penitencjarnego, który jest sędzią, więc skoro sędzia tak powiedział to tak pewnie jest. W Sądzie pod, który należe wiedzą doskonale o tej ustawie. Byćmoże rozmawiałeś ze zwykła osobą z sekretariatu i nic na ten temat nie wie.

charli510 napisał:
A z kim to rozmawiałeś ? Bo ja rozmawiałem z przewodniczącym wydziału penitencjarnego, który jest sędzią, więc skoro sędzia tak powiedział to tak pewnie jest. W Sądzie pod, który należe wiedzą doskonale o tej ustawie.

U nas w sądzie nic nie wiedza. Trzeba było Paniom podać daty ( kiedy ustawa została uchwalona, kiedy podpisana oraz kiedy ukazała się w dzienniku) dodatkowo podyktować nr pozycji w dzienniku :confused:. Coś czuję, że z gotowym wnioskiem przejadę się do sądu i niech tam mi na miejscu udziela informacji czy mogę już złożyć czy nie

Nie wszystkie Sądy Penitencjarne wiedzą o zmianach w ustawie.... więc dmucham na zimne i 5 lipca wyślę

touchme napisał:
Nie wszystkie Sądy Penitencjarne wiedzą o zmianach w ustawie.... więc dmucham na zimne i 5 lipca wyślę

Ale w czym wy macie problem czy Sady wiedza? czy nie?Wystarczy we wniosku o Warunkowe powolac sie na ustawe z dnia 20.06.2012 ITD. i po wszystkim czekacie na termin i juz...A w Sadach mydla oczy zeby za duzo wnioskow moze 5 lipca nie wplynelo bo bedom mieli za duzo pracy......

Dziś byłem u kuratorki i rozmawiałem z nią na ten temat, powiedziała mi żebym przyszedł 5 lipca i pomoże mi wypełnić wniosek i że go przefaksuje... Hmm to czyli wniosek o WPZ można wysyłać faksem???

Powrót