System Ocen sprzedającego na OLX

• Autor wątku Autor wątku Sirok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sirok

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Witam Jestem poszkodowany( jako konsument ), przez system wystawiania ocen na portalu ogłoszeniowym olx. Powiedzmy 1.5? roku temu, dosłownie każdy mógł ocenić mnie, jeśli mam wystawione min. 1 ogłoszenie. Później były zmiany, ocenę wystawić mógł tylko zalogowany, a teraz chyba ktoś, kto się kontaktował ze sprzedającym, ale już chyba nie wystarczy na ogłoszeniu naciśnięcie na ikonkę ,, telefon,, ani na ikonkę ,,napisz,, . Trzeba cokolwiek napisać. Później wprowadzili następne obostrzenie- od olx na mail przyjdzie wiadomość: Cyt.:
Daj nam znać o swoich doświadczeniach z tym sprzedającym
Zdaje się, że kontaktowaliście się w sprawie tego ogłoszenia: Sport xxxx
Poświęć minutę, aby ocenić swoje doświadczenia ze sprzedającym Piotr. Dzięki temu pomożesz innym kupować w bardziej świadomy sposób.
Oceń swoje doświadczenia. koniec cyt. jest link i wystawienie to kilkanaście sekund.
Niestety teraz to już chyba nie mogę wystawić oceny, oceniającemu mnie - tz. zrewanżować się ani nawet zweryfikować. Nie wiem w jaki sposób, oceniła mnie osoba która nie kontaktowała się ze mną. Nie można też już sprawdzać osób które mnie oceniają( kto i za co wystawił ), choć czasem da się. Na olx-e pracowników mało-działają automaty roboty i pisanie do nich nie ma sensu. Mimo że niby można odwołać się od oceny , reklamować- to nie jest prawda. Nie wiem jak olx, można ,,zmusić,, czy by przemyśleli swój system- to raczej nierealne , ale może to podchodzi pod prawa konsumenta czy prawa obywatelskie co sądzicie? Pomijam wiele innych rzeczy. Jeśli nie opisałem dokładnie to proszę pytać. Dziękuję

Powrót