Szantaż przez dziewczynę i wyłudzenie - skype

• Autor wątku Autor wątku Anataress
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anataress

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Przytrafiła mi się następująca sytuacja - napisała do mnie dziewczyna na skype, po czym zaoferowała płatny pokaz erotyczny. Po wymianie kilku zdań- odmówiłem. Na moje nieszczęście w moim nicku konta na skype - zawiera się moje imię i nazwisko. Dziewczyna rozpoczęła szantaż - informując mnie, że znalazła mnie na facebooku i zamierza wysłać kompromitujące informacje na temat mojej osoby moim znajomym. Zagroziła , że spotkamy się również w sądzie - cały czas argumentując że zmarnowałem jej czas- i że teraz mam jej zapłacić jak za normalny pokaz.
Mieszkam za granicą i kwota 140 zł nie wydawała mi się jakoś kosmicznie wielka - pomyślałem - szkoda dziewczyny,że tak musi zarabiać na życie - może jakaś sfrustrowana życiem - wysłałem je te pieniądze licząc na to, że to zakończy sprawę.
Dzień później napisała - że pieniądze dostała - i że czekała tylko na dowód wpłaty - sugerując że dopiero teraz pójdzie z tym na komende - sugerując,, że zapłaciłem za coś nielegalnie - dodając że może ma 15 lat.

W tym momencie zaczęła znów wymieniając nazwiska moich znajomych - mówiąc - żebym zaraz sprawdził swojego facebooka. W tym momencie zablokowałem ją - podejrzewając kolejną próbę wyłudzenia.
Od zdarzenia minęły dwa dni - na facebooku cisza.
Tutaj pojawia się moje pytanie - czy mogę się czegokolwiek obawiać ze strony tej dziewczyny? Czy może mnie w jakikolwiek sposób pomówić - i czy fakt tego że jest ślad tego przelewu - daje jej jakiekolwiek możliwości?
Dodam, że mam całe archiwum w.w rozmowy z tą dziewczyną na skype.
Czy to po prostu bezzasadne pogróżki które miały na celu wyciągnąć ode mnie więcej pieniędzy?

Powrót