Szczepienia na covid19 a śmierć ( ustawa)

• Autor wątku Autor wątku wostile
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

wostile

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam

Oczywiście rząd twierdzi że (to pojedycze przypadki). Że szczepionki uratują więcej osób, niż umrze po zaszczepieniu. Nie jako rząd sam przyznaje, że jest świadomy ( że ludzie po tym umierają).:D ,ale się tym nie przejmuje bo jest to mała liczba osób.

Czy to nie jest to samo co z słynnymi wagonikami? Odbieramy życie jednej osoby by mogło przeżyć 1000 osób?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Idąc Twoim tropem, to znani artyści i biznesmeni chcieli w grudniu popełnić samobójstwo? I była to nieudana próba.

W grudniu nikt nie wiedział jakie zagrożenie stanowi szczepionka. Po za tym sami zdecydowali bo to była akcja promocyja ( o ile to była szczepionka a nie placebo przed kamerami), a nie że ich do tego rząd zmuszał.

Pytanie jest proste

Konkretnie co na to mówi konstytucja?
ps.
Proszę nie rozwalał topiku tylko trzymaj się tematu.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
" jeżeli państwo będzie zmuszać ludzi do zaszczepienia ( ustawą) to będzie to traktowane jako próba morderstwa? "
A słyszałeś o jakiejś ustawie zmuszającej do zaszczepienia? Na całym świecie szczepienia są dobrowolne. Ja pojutrze jadę (i to 60km), aby się zamordować.

Dlaczego kłamiesz mówiąc, że na całym świecie jest dobrowolność? Jaka to dobrowolność w sytuacji, gdy osoba niezaszczepiona zostanie wykluczona z życia publicznego i nie będzie mogła odwiedzić 80% miejsc. To już nie słyszałeś o zielonych certyfikatach czy tego co się dzieje w Izraelu? Osoby niezaszczepione mają ograniczenia w dostępie. Te osoby nie mają wstępu do wielu instytucji. Dzieci, które się nie zaszczepią bo dla nich też mają być szczepionki ( nie będą wpuszczane do szkoły), a nauczycielki, które nie chcą się zaszczepić są zwalniane. To samo zresztą było w Polsce z ratownikami medycznymi, których szantażowano zwolnieniami.

Więc przestań bredzić o jakieś dobrowolności.
Dobrowolność to brak zmuszania... Odbierą 90% normalności niezaszczepionym to się zaszczepią z przymusu pośredniego.

Ostatnia edycja:
Po pierwsze, szczepienia są dobrowolne. Nikt do nich nie zmusza.
Po drugie, nawet oddychanie może spowodować śmierć.
Po trzecie, jeśli nie rozumiesz na czym polega i jak działa szczepienie po prostu przyznaj się do niewiedzy. Każda substancja przyjmowana przez organizm może wywoływać skutki uboczne.

Latrommi napisał:
Po pierwsze, szczepienia są dobrowolne. Nikt do nich nie zmusza. .
Rozumiem więc, że osoba niezaszczepiona będzie mieć takie sama prawa publiczne i nie będzie w żaden sposób dyskryminowana?

Latrommi napisał:
Każda substancja przyjmowana przez organizm może wywoływać skutki uboczne.
Te substancje bierzesz dobrowolnie. Tak samo możesz umrzeć na sali operacyjnej, ale ty sam decydujesz o operacji itd. Pytanie było co jeżeli państwo zmusi ciebie do przyjęcia szczepionki? Czy w takiej sytuacji będzie to traktowane jako morderstwo? Potrafisz odpowiedzieć na pytanie? Czy dalej będzie z twojej strony agresja?

Jeszcze raz, nie zmusza. A że niezaszczepieni będą mieli ograniczony dostęp do niektórych miejsc to dobrze, bo ja nie chcę, aby tacy przebywali wokół mnie. To Państwo ma obowiązek zapewnić mi i mojej rodzinie zdrowie i zminimalizować kontakty z ludźmi niezaszczepionymi (jak będzie każdy mógł się zaszczepić). Nie chcesz się szczepić, choć nie masz przeciwskazań lekarskich, Twoja sprawa, ale ja nie chcę przebywać w Twojej okolicy i Państwo ma mi to ułatwić, tego oczekuję.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót