szkalowanie przez amatora fotografa

• Autor wątku Autor wątku kasandra xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasandra xxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Postanowiłam dodać wątek na forum ponieważ po wielokrotnym szukaniu pomocy nie uzyskałam jej jak do tad:( Mój problem dla , niektórych może wydawać się błachą sprawą lecz jestem osoba publiczną, która narażona jest podwójnie na szkalowanie wizerunku przez róznego typu osoby przesiadujące po drugiej stronie komputera. Jestem fotomodelką od około 3 lat. Fotografia jest moją pasją od kilkunastu lat juz więc pewnego dnia postanowilam poszerzac swoje zainteresowanie poprzez fotomodeling. Wspolpracowalam z wieloma fotografami i bralam udzial w licznych sesjach zdjeciowych./ Niestety pewnego dnai natrafilam na czlowieka, ktory nasza wspolprace potraktowal zbyt ,, doslownie" i zaczal mnie przesladowac. Przesladowanie tego czlowieka trwa juz ponad rok. Juz nie mam sil. Zachorowalam przez to. Mam rodzinę , która kocham i chcę być dla swojego syna wzorem. Jestem normalną kobietą, która postanowiła pewnego dnia oddać się własnej pasji i zapragneła doznać jakiejs przygody. Doswiadczyc czegos nowego w swoim zyciu. Chciałam, zeby moj syn oraz mąż byli dumni ze mnie i mojego hobby. Lecz niestety cale to piekne wyobrazenie stało się horrorem, z którym nie mogę sobie poradzić. Zostałam sama z tym problemem. Moje nazwisko jest szargane publicznie na forach dyskusyjnych a opinia zostala podeptana przez czlowieka , który nie potrafi panowac nad wlasnymi uczuciami oraz emocjami. Jest to czlowiek w podeslzym wieku , mściwy i zakompleksiony. Cała ta historia zaczeła się od dnia ,w którym dałam mu do zrozumienia ,że procz zdjęć nie chcę nic od niego. Czlowiek ten nie mogl mi tego darować i postanowił nie dać mi ani mojej rodzinie spokoju do ostatnich dni swojego zycia. Proszę pomoc oraz udzielenie kilku wskazówek jak mam sobie poradzic w tej sprawie. Pozdrawiam serdecznie

czy moge wkleic na swoja strone internetowa jego listy milosne do mnie przysylane? :what:

Szkalowanie na forach internetowych zapewne może podejść pod zniesławienie czy coś w ten deseń. Zrób print screeny, załatw prawnika i zgłoś sie do administratora serwisu, w którym są obelgi pod Twoim adresem no i jeszcze nie jestem pewien czy policja nie będzie w tym brała udziału. Jeśli chodzi o prześladowanie to zapewne o to również można go oskarżyć jeśli są jakieś widoczne tego oznaki. Także walcz no i mam nadzieję, że nie zrazisz sie do tych normalnych fotografów :) Pozdrawiam

wlasnie to juz zrobilam.-sprawa sadowa w trakcie.bylam wczesniej bardzo szanowana modelka z bardzo duza iloscia propozycji wspolpracy.ten czlowiek zgodnie ze swoim postanowieniem zrobil ze mnie kobiete lekkich obyczajow itp itd -szkoda az mowic :wow: wszysto poodwracal kota ogonem ze to niby ja go przesladuje wiec chce wkleic jego listy milosne na moja strone czy moge?i nekrolog ktory mi przyslal

Tak na przyszłość.. proszę skupić się na meritum - a meritum to treść jego wypowiedzi. Nie jestem wstanie ocenić o co tu chodzi, zbyt ubogi stan faktyczny. Wiem jedno, z prawem autorskim nie ma to nic wspólnego. Proszę zobaczyć art. 216 KK oraz 23, 24 kc. Piszę Pani, że sądowa jest w toku, więc nie wiem w czym Pani mamy dokładnie pomóc...
Może Pani wkleić list na swojej stronie, jest Pani adresatem.

Powrót