Szkalowanie w pracy

• Autor wątku Autor wątku benkik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

benkik

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam!

Czy wielokrotne i długotrwałe (1,5 roku) obrażanie przez przełożonego i współpracownika w pracy za moimi plecami może być podstawą do założenia sprawy w sądzie?

Czy archiwum gg może być wystarczającym dowodem na to?

Czy skopiowanie cudzego archiwum bez jego wiedzy, na niezabezpieczonym komputerze jest nielegalne?

Czy mogę wykorzystać taki materiał obciążający nie szkodząc osobie, która go skopiowała?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Benkik

Może napiszę coś więcej.

Archiwum gg jest zapisem rozmowy tych 2 osób i wynika z niego, że przez cały czas szkalują wszystkich pozostałych pracowników... za wygląd, za ubranie, za wypowiedzi, tembr głosu, za nic...

Padają przy tym sformułowania tak obelżywe, pełne pogardy i nienawiści, że włos się jeży na głowie.

Chcielibyśmy coś z tym zrobić...

Będę wdzięczny za pomoc!

a czy on obraza ciebie publicznie czy wypowiada swoją opinie w rozmowie prywatnej jaka jest rozmowa na GG.....?

Obraża mnie prywatnie w rozmowie na gg.

Nie wiem tylko, na ile rozmowy przełożonego z innym równoległym pracownikiem, prowadzone w godzinach pracy są prywatne?

Pojawiają motywy noszące znamiona spiskowania w postaci opisu działań, mających na celu namówienie prezesa do zwolnienia 1 z pracowników.

Nie wiem, czy to jest uregulowane prawnie, ale świadomość, że 2 osoby obrażają i spiskują przeciwko reszcie pracowników sprawia, że chciałoby się coś zrobić...

Jeżeli cała ta historia jest z punktu widzenia prawa ich sprawą prywatną, to też dobrze wiedzieć.

Dzięki za pomoc!

rozmowy gg dwojga osób to ich prywatna sprawa... conajwyżej pracodawca mógłby mie zastrzeżenia ,ze zamiast pracowa gaworzą sobie w godzinach pracy...

Rozumiem.

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

Benkik

Powrót