M
Mzec
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Nabyłem auto Toyota Corolla 1.8 hybrid w wyprzedaży rocznika. Auto kupione W lutym 2021. Rocznik 2020. Auto wzięte w lizing w Alior bank.W czerwcu 2022 niestety miałem mała stłuczkę. Uderzyłem w tył auta opla astrę. W astrze pękł tylko zderzak. Po oględzinach rzeczoznawcy który wycenił koszt naprawy na 38000 netto zlotych. Moim zdaniem nie wszystkie części wymienione w kosztorysie do wymiany muszą być wymienione.Kosztorys moim zdaniem bardzo naciągnięty pod szkodę całkowitą. Dodam że rządna poduszka nie wystrzeliła. Ogólnie auto jeździ po kolizji. Żaden płyn nie wyciekł. Sam nawet bym to auto naprawił. Pozostałość auta została wyceniona na 39000 netto.Auto przed szkoda zostało wycenione na 48000 netto. Mam pytanie jak mam się odwołać od decyzji o szkodzie całkowitej stwierdzonej przez PZU. Dodam że po tej decyzji stracę 50000 tysięcy złotych. Chodzi mi o raty lizingu te które zapłaciłem i te które zostały do zapłacenia do końca trwania umowy lizingu. Plus pozostałość uszkodzonego auta które trzeba naprawić. Dodam że jestem bez auta i nie mogę wykonywać mojej pracy. Jeździłem na taxi tym autem. Dodam że PZU nie zgodzili się na ubezpieczenie GAP podczas ubezpieczania auta. Twierdząc że auto na taxi nie ubezpieczają na Gap. Pytanie moje co mogę zrobić jak mam się odwołać od decyzji PZU. Wszystko dzieje się za moimi plecami. Nic nie mogę się dowiedzieć. Lizingodawca już wystawia pozostałość auta na licytację. Marzenie kupić tak uszkodzony samochód do naprawy. Zero problemów z naprawą. Małe uszkodzenia. Mi zostaje zakończy działalność i z głodu umrzeć.
Ostatnia edycja: