Szkoda calkowita z AC

• Autor wątku Autor wątku romanik99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

romanik99

Użytkownik
Odpowiedzi
150
Mam szkode z AC w PZU na samochodzie. Wartośc samochodu 6000. PZU chce mi wyplacic 4300. Wartosc wraku 1700. Chce zezlomowac auto. Płacą max 0.35gr za kg co daje kwotę 400-500zl. Nie chce na tym zarabiac tylko wziąć swoje a pali mi sie bo ubezpieczenie OC sie konczy. Czy moge zezlomowac samochod i dochodzic wyplaty roznicy w cenie czy rozmawiać z PZU czy jak to robić.

Z pewnością podali dane firmy, która odkupi wrak, jeśli nie chcesz go sprzedać to Twój problem.

romanik99 napisał:
Mam szkode z AC w PZU na samochodzie. Wartośc samochodu 6000. PZU chce mi wyplacic 4300. Wartosc wraku 1700. Chce zezlomowac auto. Płacą max 0.35gr za kg co daje kwotę 400-500zl. Nie chce na tym zarabiac tylko wziąć swoje a pali mi sie bo ubezpieczenie OC sie konczy. Czy moge zezlomowac samochod i dochodzic wyplaty roznicy w cenie czy rozmawiać z PZU czy jak to robić.
Z tego co słyszałem jednak nie jest to potwierdzone info jeżeli oddasz wrak na licytacje do TU i zakończy się ona sprzedażą samochodu za 1k zł to TU powinno ci oddać 700zł.

Nie podali nazwy firmy ktora wylicytowala auto. Dzwonilem zeby mi podali to powiedzieli ze nikt jeszcze tego samochodu nie licytowal. Nie ma chetnych.

Chce im napisac pismo zeby znalezli taką firmę do końca stycznia bo sie wtedy oc konczy. A jak sie nie znajdzie to oddaję samochód do zlomowania za 400zl i zeby mi doplacili roznice w stosunku do ich wyceny czyli 1300zl. Tylko czy tak mogę. Czy PZU ma obowiązek taką firmę wskazać. Jeżeli tak to w jakim terminie. Dla mnie jak się nie uda tego ogarnąć do końca miesiąca to jest to strata bo za OC musze zaplacic pomimo ze samochodem nie będę jezdził

Ostatnia edycja:
romanik99 napisał:
Nie podali nazwy firmy ktora wylicytowala auto. Dzwonilem zeby mi podali to powiedzieli ze nikt jeszcze tego samochodu nie licytowal. Nie ma chetnych.

Chce im napisac pismo zeby znalezli taką firmę do końca stycznia bo sie wtedy oc konczy. A jak sie nie znajdzie to oddaję samochód do zlomowania za 400zl i zeby mi doplacili roznice w stosunku do ich wyceny czyli 1300zl. Tylko czy tak mogę. Czy PZU ma obowiązek taką firmę wskazać. Jeżeli tak to w jakim terminie. Dla mnie jak się nie uda tego ogarnąć do końca miesiąca to jest to strata bo za OC musze zaplacic pomimo ze samochodem nie będę jezdził
MIałem taką samą sytuację z PZU tylko wrak wycenili na 500 więc tyle co złom tylko ciągnęli wszystko tak długo żebym wykupił u nich następną polisę bo mi się OC kończyło. Kiedy dzwoniłem się dowiedzieć co z aukcją i że proszę o przyspieszenie tego wszystkiego bo mi się OC kończy (a też miałem u nich tak samo jak pojazd sprawcy) to pani mi próbowała wcisnąć kolejne OC na raty bo Wg niej było taniej :D

500 zl to jeszcze pol biedy. U mnie jest 1700 i to jest 30% wartości a na zlomie nie wiedzieć czemu nie placą tyle ile dla nich auto jest warte, tylko za kilogram zlomu. Czyli niezaleznie od tego czy samochód jeździ czy została z niego miazga to cena ta sama

Zawsze warto zadzwonić do tych oszustów i zapytać.

Powrót