Szkoda z OC na samochodzie elektrycznym a samochód zastępczy

• Autor wątku Autor wątku lobo.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lobo.

Użytkownik
Odpowiedzi
116
Witam mam problem z ubezpieczycielem Agro ubezpieczenia tuw
W mój samochód wjechał ich klient czym uszkodził karoserię oraz zawieszenie nie da się dalej jechać, ale nie to jest problemem otóż mój samochód jest na prąd a ubezpieczyciel jak i wypożyczalnie z którymi współpracuje nie posiadają takich pojazdów w ofercie. Szkoda z 11.07 rzeczoznawca był 17.07 i do tej pory nie otrzymałem kosztorysu koszty rosną a mój samochód jak stał tak stoi TU mówi, że czekają na kosztorys i gdybym jeździł takim samym to mogli by i ten kosztorys robić nawet 30 czy 90 dni, ale jeżdżę wg mnie gorszym samochodem nawet jeżeli to ta sama klasa

1 Czy mój samochód tesla model 3 to klasa c, d czy moze jest jakas klasa elektryczna czy jest podział ze względu na rodzaj paliwa?

2 Czy mogę wypożyczyć samochód elektryczny za ponad 500zł netto bo takie są stawki takich pojazdów czy muszę wziąć c lub d jak sugeruje ubezpieczyciel?

3 Czy jeżeli jeżdżę teraz samochodem spalinowym to przysługuje mi zwrot różnicy kosztów paliwa do prądu którym zasilałem swój samochód ?

4 czy mogę wybrać droższy samochód niż stawki ubezpieczyciela bo oferta jest bez żadnych opłat np za zgubienie kluczyka uszkodzenie samochodu oddanie brudnego i będzie to uznane przez sąd za zwiększenie kosztów na swój samochód miałem ac bez udziału własnego odpala się go telefonem więc nie ma kluczyka nadto i ma dużo więcej opcji których spalinowe nie mają np zdalne uruchamianie i rozgrzewanie zimą, chłodzenie latem itp

Powrót