Szkoła policealna, jaki mam w koncu status i co z tego wynika?

• Autor wątku Autor wątku Paurel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paurel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Poszedłem do szkoły policealnej "Żak", na kierunek jednoroczny(płatny). Dowiedziałem sie, ze legitymacji nie dostane, trudno. Moje pytanie brzmi, czy mam w takim razie status ucznia lub sluchacza? I czy szukajac pracy gdzie wymagany jest status studenta/ucznia moge aplikowac?

na moim kierunku nie dostaje sie legitymacji

nie wiem, nie pytałem. jutro sie dopytam. na innym forum doradzili cos takiego
Tak. Ja bym zrobił to tak: idziesz do sekretariatu i prosisz o zaświadczenie do ZUS. Dajesz je rodzicowi, który ma ubezpieczenie. Rodzić idzie do NFZ i dopsuje cię pod siebie. I gotowe. Jak znajdziesz robotę idziesz kolejny raz do sekretariatu (zaświadczenie jest ważnie miesiąc) i bierzesz kolejne zaświadczenie tym razem dla pracodawcy.
dobre?

To jest prywatne studium policealne. Niby mam status sluchacza ale mowila to w taki sposob jakby on nic nie znaczyl. Powiedziała, ze wydaja zaswiadczenia do instytucji publicznych. Jak to w koncu jest

Witam,
Proszę o radę i pomoc. Zastanawiam się, czy szkoła policealna może odmówić wydania zaświadczenia do ZUS? Teoretycznie jestem ich uczennicą do 31 września (tak mam podbitą legitymację). Tłumaczą się tym, że nie mam 50% obecności na zajęciach.

Pozdrawiam.

Skoro nie chcą wydać zaświadczenia, to niech Cię skreślą z listy uczniów.

Powrót