sztokula
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 128
Mam 2 pytania dotyczące zasad w szkole.
1. Palenie papierosów POZA TERENEM SZKOŁY przez osobę pełnoletnią.
2. Usprawiedliwienie lekcji przez pełnoletnią osobę (samodzielnie).
1. Jestem osobą pełnoletnią wyszedłem za bramę podczas przerwy i poszedłem około 6/7 m dalej od bramy i zapaliłem papierosa wraz z innymi.
Nagle w naszą stronę zaczął iść nauczyciel wówczas wszyscy poszli do lasku a ja zostałem.
Nauczyciel wyciągnął telefon i zrobił mi dwa zdjęcia mówiąc, że nie mogę palić w pobliżu szkoły.
Powiadomiłem nauczyciela, że nie życzę sobie robienia zdjęć ale on sie tym nie przejął.
Zostałem zaproszony do pokoju wicedyrektora.
Wicedyrektor powiedział mi, że nie mogę palić bo szkodzę innym do tego nie palić nawet PO LEKCJACH bo jestem uczniem. Powiedział, że mam rzucić palenie papierosów a jak mi się nie podoba mogę zabrać papiery ze szkoły.
Powiedział, że nie mam prawa palić nawet po szkole.
Za kare musiałem sprzątać pety i zamiatać podłogi w szkole.
2.Wice dyrektor powiedział mi, że nie mam prawa sam się usprawiedliwić pisemnie i jeśli chce tak robić muszę mieć pozwolenie rodzica.
Powiedział, że prawo ani kuratorium go nie interesuje i ich statut został zatwierdzony przez dyrektora i tego trzeba przestrzegać.
1. Czy nie mogę palić podczas przerwy ?
2. Czy wicedyrektor może mi kazać rzucić palenie palenie oraz grozić wyrzuceniem ze szkoły ?
3. Czy musze mieć pozwolenie rodzica co do usprawiedliwień?
4. Czy wicedyrektor może mi kazać sprzątać szkołę i teren po za szkołą?
1. Palenie papierosów POZA TERENEM SZKOŁY przez osobę pełnoletnią.
2. Usprawiedliwienie lekcji przez pełnoletnią osobę (samodzielnie).
1. Jestem osobą pełnoletnią wyszedłem za bramę podczas przerwy i poszedłem około 6/7 m dalej od bramy i zapaliłem papierosa wraz z innymi.
Nagle w naszą stronę zaczął iść nauczyciel wówczas wszyscy poszli do lasku a ja zostałem.
Nauczyciel wyciągnął telefon i zrobił mi dwa zdjęcia mówiąc, że nie mogę palić w pobliżu szkoły.
Powiadomiłem nauczyciela, że nie życzę sobie robienia zdjęć ale on sie tym nie przejął.
Zostałem zaproszony do pokoju wicedyrektora.
Wicedyrektor powiedział mi, że nie mogę palić bo szkodzę innym do tego nie palić nawet PO LEKCJACH bo jestem uczniem. Powiedział, że mam rzucić palenie papierosów a jak mi się nie podoba mogę zabrać papiery ze szkoły.
Powiedział, że nie mam prawa palić nawet po szkole.
Za kare musiałem sprzątać pety i zamiatać podłogi w szkole.
2.Wice dyrektor powiedział mi, że nie mam prawa sam się usprawiedliwić pisemnie i jeśli chce tak robić muszę mieć pozwolenie rodzica.
Powiedział, że prawo ani kuratorium go nie interesuje i ich statut został zatwierdzony przez dyrektora i tego trzeba przestrzegać.
1. Czy nie mogę palić podczas przerwy ?
2. Czy wicedyrektor może mi kazać rzucić palenie palenie oraz grozić wyrzuceniem ze szkoły ?
3. Czy musze mieć pozwolenie rodzica co do usprawiedliwień?
4. Czy wicedyrektor może mi kazać sprzątać szkołę i teren po za szkołą?