Szkoła.

• Autor wątku Autor wątku rafikk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafikk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
na początku proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu-nie wiedziałem gdzie zamieścić temat.

Czy znajdę w WSO, PSO lub gdziekolwiek informacje dot. sytuacji polegającej na odpytaniu po sprawdzianie w celu zweryfikowania wiedzy. Czy ocena w takiej sytuacji może ulec zmianie?

Dziękuje, pozdrawiam.

odpowiedź ustna to odpowiedź ustna....sprawdzian to sprawdzian-- to zupełnie dwa rożne sposoby weryfikowania wiedzy ucznia ....i jeden nie ma z drugim wiele wspólnego... To ze napisałeś np. sprawdzian pozytywnie nie oznacza że nie można cię już zapytać ustnie z danego zakresu wiedzy...

Markiz32 napisał:
odpowiedź ustna to odpowiedź ustna....sprawdzian to sprawdzian-- to zupełnie dwa rożne sposoby weryfikowania wiedzy ucznia ....i jeden nie ma z drugim wiele wspólnego... To ze napisałeś np. sprawdzian pozytywnie nie oznacza że nie można cię już zapytać ustnie z danego zakresu wiedzy...

Nie sprecyzowałem-przepraszam. Nie wiem w jakiej formie mam zostać odpytany: pisemnie, ustnie. Wiem tylko, że ma się to odbyć tylko dlatego, żeby zweryfikować czy praca została napisana samodzielnie. Czy taka sytuacja może zmienić Moją ocenę? Dodam, że sprawdzian odbył się 2 tygodnie temu, co uważam za długi odstęp czasu, więc naturalną rzeczą jest, że materiał mogłem już zapomnieć.

ty masz przyswoić wiedzę nie tylko na czas (np. 1h) sprawdzianu....

nauczyciel ma prawo cie odpytać z zakresu przedmiotu w dowolnym momencie roku szkolnego. Poza tym, jeżeli w 2 tygodnie zapominasz całkowicie wszystko to co pisałeś, to chyba należałoby się skonsultować ze specjalistą, bo wskazuje to na poważne uszkodzenie kory mózgowej.

Skończcie te złośliwości. Wiele szkół ma zapis, że tzw kartkówka może być z X ostatnich lekcji, sprawdzian z Y ostatnich lekcji. Nie może odpowiedź ustna niezapowiedziana być bardziej obszerna niż praca pisemna zapowiedziana.

Przejrzyj wewnątrzszkolne akty i będziesz wiedzieć. W tym zakresie nikt Was nie wyręczy.

Shocked napisał:
Skończcie te złośliwości. Wiele szkół ma zapis, że tzw kartkówka może być z X ostatnich lekcji, sprawdzian z Y ostatnich lekcji. Nie może odpowiedź ustna niezapowiedziana być bardziej obszerna niż praca pisemna zapowiedziana.

Przejrzyj wewnątrzszkolne akty i będziesz wiedzieć. W tym zakresie nikt Was nie wyręczy.

zacznijmy od tego że autor tematu zadał pytanie dotyczące zupełnie innego problemu niż starasz się odpowiedzieć.... czy po "zaliczonym " sprawdzianie pisemnym nauczyciel może chcieć odpytać ustnie z tematyki sprawdzianu.... - i jak najbardziej jest to zgodne z prawem..:P

Sprawdzian pisemny może obejmować X tematów. Odpowiedź to inna forma oceny wiedzy i umiejętności. Pytać wolno z Y tematów.
Nauczyciel nie może pytać z więcej niż Y tematów.

dalej piszesz o czymś co nie jest odpowiedzią na pytanie autora tematu...

Piszę dokładnie o tym, o co pytają.

Nauczyciel nie może odpytywać z materiału sprawdzianu w celu weryfikacji. Może za to spytać w tych samych okolicznościach z tylu tematów, z ilu można pytać wg wewnątrzszkolnych regulacji.

Powrót