Szkolenie ze srodkow UE

• Autor wątku Autor wątku Martusia27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martusia27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie zapisałam się do szkoły realizujacej projekt rozwoju kobieta aktywna wspołfinansowanego ze środków UE. Szkoła znajduje sie w wojewodztwie lubuskim, a ja pochodze z woj. dolnoslaskiego. Podpisałam umowę w której zawarte są informacje o tym iż kurs jest bezpłatny. W czasie trwania kursu dowiedziałam się ze nie moge w nim uczestniczyc poniewaz nie jestem z woj lubuskiego. Poniosłam koszty dojazdu, posilków, badań itd. Czy szkoła ma prawo zerwac umowę (w której mowy nie ma o zameldowaniu w konkretnym miejscu, nikt mnie słownie także o tym nie poinformował), i czy może mnie obciązyć kosztami kursu? Jesli nie to czy zwroca mi koszty poniesione za dojazd itd (udokumentowane biletami itd).

Witam, nie jestem do końca pewna ale przy szkoleniach współfinansowanych z UE zwykle liczy sie miejsce zamieszkania, a nie zameldowania, wiec moze to jest jakies wyjscie by nie przerywac kursu, ale wtedy nie mozna liczyc na zwrot dodatkowych kosztów. Musiałabys opisac dokładniej jaki to program, jaki nr działania, wtedy mozna sprawdzic, wszelkie założenia. najprawdopodobniej ktos z obsług projektu na poczatku przeoczył fakt ze jestes z innego województwa i dopiero wykryto to w trakcie szkolenia, zawsze beda dazyc do przerwania szkolenia bo byłabys dla nich tzw. kosztem niekwalifikowalnym. Czy bedzies musiała zwracać koszty szkolenia trudno powiedziec , wszystko zalezy od tego co było w umowie. Postaram sie odpowiedziec wiecej jesli opiszesz wszelkie mozliwe szczegóły.
pozdrawiam

Powrót