Szukam adwokata do obrony przed przymusowym leczeniem Opole i okolice

• Autor wątku Autor wątku Lukad1985PL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukad1985PL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
szukam odwokata do obrony przed przymusowym leczeniem. Dowody oparte na materiale sprzed roku.
Kłamstwa i manipulacje ze strony MKRPA, MOPR, Biegłych (którym skończyłą się karencja/współpraca z sądem w 2023).
Nie przedstawienie z ich strony pełnych dowodów jakei dostarczałem.
Kontrdowody w postaci orzeczenia braku zastrzeżeń do ograniczenia wladzy rodzicielskiej, ukończona terapia z zaświadczeniem od terapuety, zamknięta niebieska karta w 2024 r. w czerwcu i inne.

Trzeba złożyć wniosek o ściganie z Art. 192 kk

Art. 192. [Zabieg leczniczy bez wymaganej zgody]
§ 1. Kto wykonuje zabieg leczniczy bez zgody pacjenta,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Grzegorz.R napisał:
Trzeba złożyć wniosek o ściganie z Art. 192 kk

Art. 192. [Zabieg leczniczy bez wymaganej zgody]
§ 1. Kto wykonuje zabieg leczniczy bez zgody pacjenta,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Z oczywistego powodu wniosek zostanie umorzony

Grzegorz.R napisał:
Niekoniecznie jest to prawda.
Po pierwsze nikt jeszcze nie wykonał żadnej procedury medycznej, a co za tym idzie wniosek jest bezzasadny, a po drugie jak sąd wyda wyrok nakazujący leczenie to wniosek również będzie bezzasadny, bo procedury medyczne będą wykonywane na podstawie prawomocnego wyroku

mkrpa (nie sąd) zleciła wykonanie badań biegłym na któe się stawiłęm a Ci w ten sam dzień uznali uzależnienie gdzie w ogole nie uwzględnili moich słów a jedynie do wnioskow skopiowali niemalże 1 do 1 wywiad w rejonie miejsca zamieszkania z mopr (bez rozmów z sąsiadami, osobami z miejsca zamieszkania itd.) jedynei od żony z którą byłem w trakcie konfliktu malzenskiego mega powaznego ktory jest juz zazegnany. Nie opisali - pomineli iż pozostawiełm badania prób watrobowych, pominiecie wykonanych badan somatycznych, neurologicznych ogledzin ciala ktore lekarz wykonal. Nie mam zmian skornych, opuchlizn na nogach kostkach, rownowaga itp gdzie wszystko bylo ok. (mkrpa sama wybrala bieglych po czym dopiero skierowali wniosek do sadu, oprocz tego moze to byc sliskie wiec niewiem czy tego uzyc ale osoba z rodziny zony pracuje w mopr i (doradzala zonie aby zawsze zbierac notatki w razie czego na mnie), jest znajomą bieglej psycholog (potwierdzone na fb), biegla psycholog i lekarz prowadzili razem biznes terapie uzaleznien w latach +/- 2009 - 2015. Do tego pracownik mopr ktory zbieral tylko wywiad od zony jest z tej samej miejscowosci co osoba z rodziny zony i jest kierownikiem w mopr. Inna pracownica mopr bedaca w grupie interdyscyplinarnej (byla nk ale tez w 2024 zamknieta z powodu braku przeslanek do kontynuacji) zasiada w mojej komisji alkoholowej ogolnei pomieszanie z poplataniem i mega podajrzane ze wszystko w obrebie zamknietego grona. Rzmowy i wywiady tylko z zona bez nikogo innego, zero weryfikacji ze mna (nigdy tego nie bylo).
Prowadze dzialalnosc, brak zaleglosci ZUS i US, oplacam kredyt hipoteczny, co roku zabieram rodzine (całą czyli żonę i dziedzi na wakacje), w postanowieniu odrzucajacym ograniczenie jest to opisane iz naduzywalem alkoholu ale brak powodow poniewaz nie krzywdze, gotuje, zabieram na wakacje, robie zakupy, dbam o aktywnosci itd itp.
Teemat oparty tylko na sytuacjach z 2023-2024 roku. Od lutego/marca 2025 abstynencja calkowita (badania watrobowe mam również z czerwca 2024, pazdziernika 2024, czerwca 2025 i chyba jakies z 2023 poniewaz co jakis czas sam dla siebie robie badania ogolne).
Czas odpowiedzi na wniosek do Sądu gdzie 14 dzień wypada na 25.12

Stad licze na to iz jest tu moze jakis adwokat z Opola

Lukad1985PL napisał:
Witam serdecznie,
szukam odwokata do obrony przed przymusowym leczeniem. Dowody oparte na materiale sprzed roku.
Kłamstwa i manipulacje ze strony MKRPA, MOPR, Biegłych (którym skończyłą się karencja/współpraca z sądem w 2023).
Nie przedstawienie z ich strony pełnych dowodów jakei dostarczałem.
Kontrdowody w postaci orzeczenia braku zastrzeżeń do ograniczenia wladzy rodzicielskiej, ukończona terapia z zaświadczeniem od terapuety, zamknięta niebieska karta w 2024 r. w czerwcu i inne.
Przeprowadzka i ambulatoryjne

Powrót