Szukanie sprawcy za granicą

• Autor wątku Autor wątku xDenisowsky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xDenisowsky

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Na sam początek postaram sie o tym powiedziec w skrócie bo wole byc pewny co do niektorych rzeczy ...
Niedawno moja mama poznała goscia za granicą , kiedy nas odwiedził to nagle z nią zamieszkał `` A ona sie na wszystko zgadza `` . Lecz jednak nie to mnie martwi , martwi mnie to zee na poczatku powiedział jej ze Siedział za granicą i ma jakies zawiasy nic powaaznego . Ale niedawno policja zaczela go szukac nawet w POLSCE . Mowił ze to za Handel papierosami czy cos w tym stylu siedział .
I wlasnie oczekuje odpowiedzi ze tak powiem `` Eksperta `` prawnika najlepiej , kogos kto sie na tym zna .

Skoro nie zrobił nic takiego i to handel papierosami czemu po roku czasu policja zaczeła go szukac w POLSCE ? ( cale zycie zył za granica ) zaznaczam .
Czy to moze byc z tego powodu papierosów ? Bo mi sie wydaje ze tu jest cos wiekszego na rzeczy .. I ze moja mama to tylko przykrywka i dobry moment by uciec z kraju ..

Można handlować tonami lewych papierosów. To wciąż tylko handel papierosami?

Niegłupi pomysł, niech facet się stawi i wyjaśni nieporozumienie jeśli rzeczywiście taki zresocjalizowany i te zawiasy to nic poważnego. Bo niewykluczone, że bardziej mu zależy na dachu nad głową niż na relacji, w końcu to przestępca.

Ostatnia edycja:
Widze ze jedna osoba zrozumiala o co mi chodzi .
To czy on tu jest , czy tez nie , nie interesuje mnie .
Chodzi mi o to ze szuka go Niemiecka policja w Niemczech i Polska tez , niedawno u mnie byli czy go widzialem czy tez nie , gdzie przebywa zdjecia jego mieli . On jest obywatelem niemiec ogolnie . I powiedział mojej mamie ze szukają go tez tutaj za Handel papierosami i wlasnie to jest dla mnie dziwne i pytam was czy za taki Handel POLICJA Niemiecka moze szukac sprawców u nas w POLSCE . Wlasnie o to mi chodzi , bo mam wrazenie ze cos wiekszego ma zauszami skoro szukają go tutaj .

Zapytam trochę inaczej - myślisz, że za handel dużymi albo olbrzymimi ilościami lewych papierosów grożą drobne kary i w takich sprawach nie ma współpracy między policjami z różnych państw? Jak najbardziej może chodzić o papierosy.

Oczywiście, że może chodzić o papierosy. Tu akurat nie zakładałbym, że kłamie, to też przestępstwo i też by go w Polsce ścigali.

Powrót