szykanowanie

• Autor wątku Autor wątku ulik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ulik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem społecznym inspektorem pracy.Z racji mojej funkcji dbam o bezpieczeństwo pracy moich kolegów.Niestety wiąze sie to z tym że narazam się swoim przełozonym. Swoją prace wykonuję sumiennie, a mimo to pomija się mnie przy wyróznieniach czy podwyżkach.
Najistotniejsze jest jednak dla mnie ostatnie zdarzenie. Kilka m-cy temu dwóm moim kolegom powierzono dodatkowe obowiazki, do których mają odpowiednie kwalifikacje i w zwiazku z tym dostali podwyższone kategorie zaszeregowania.Ja też miałem być wsród nich ale uległem wypadkowi w pracy i w zwiazku z tym byłem na chorobowym. Po powrocie od razu przydzielono mi owe dodatkowe obowiazki, które wykonywałem przez dwa m-ce.Niestety obiecanej podwyżki nie mam do dziś.Kiedy zacząłem pytać co z moja podwyżką, kierownik wysłał o nią wniosek, ale jak sie dowiedziałem , inny z moich przełożonych uznał ze podwyzki nie dostanę i odsunął mnie od wykonywania tej dodatkowej pracy.Nigdy nie podjąłbym sie tej pracy gdybym wiedział ze jako jedyny bede ja wykonywał za darmo.
Oczywiscie będe rozmawiał na ten temat z moimi przełożonymi, ale może ktoś mi doradzi coś konkretnego.

Trudna sprawa. Pracodawca ma prawo oceniać pracownika. Uważam, że jest nie do wygrania przez pracownika. Mimo, że teoretycznie można byłoby dochodzić swych racji, ale proszę uwierzyć staremu praktykowi i związkowcowi - tylko teoretycznie. :(

Praca , która wykonywałem do wczoraj , jest udokumentowana.Nie każdy moze ja wykonywać bo potrzebne sa odpowiednie uprawnienia.Mój bezpośredni przełożony wnioskował o grupę dla mnie.Kiedy pytałem o powód odmowy, nie umiano mi odpowiedzieć, a w końcu dowiedziałem sie ze podobno z braku srodków na ten cel.Wiem że inne osoby zostały wysłane na kurs kwalifikacyjny aby mogły wykonywać pracę na tym stanowisku.

Powrót