L
Lux80
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 589
Jestem dłużnikiem wobec pani A. (właściciel wynajmowanego kiedyś przeze mnie mieszkania). Jestem na etapie ugody z panią A., która - niestety - mieszka w innym mieście, dlatego nasze pertraktacje odbywają się telefonicznie lub mail'owo. Jednak w moim mieście mieszka matka pani A, pani B. Osoba starsza, nerwowa i niezrównoważona. Wie o moim długu wobec córki i nęka mnie w różnoraki sposób. Przychodzi do mojej pracy, robi sceny, rzuca we mnie przedmiotami, krzyczy, wyzywa od najgorszych, domaga się pieniędzy. Podobnie zachowuje się wobec mojej rodziny np. na ulicy ... O takim stanie rzeczy poinformowałem panią A, obiecała interwencję, ale nie widzę efektu. Nękanie nie ustało ... Pani B. pojawia się w moim miejscu pracy (sklep, a więc ogólnie dostępne) również wtedy kiedy mnie nie ma i zamęcza moje współpracownice. Robi to też w obecności klientów. Ugoda z panią A. jest na dobrej drodze, będę spłacał dług w ratach, ale pani B. uważa, że zrobiono im (A. i B.) krzywdę i postanowiła uprzykrzyć mi życie. Pytanie: CZY i co powinienem zrobić? Czy to jest np powód, aby prosić o pomoc policję?