T-mobile (dawna Era)

• Autor wątku Autor wątku el_boy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

el_boy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
kilka dni temu udałem się do pewnego operatora podpisać umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych. Niestety system odrzucił moją osobę, a ja postanowiłem dowiedzieć się co jest tego przyczyną. Dziesięć lat temu posiadałem abonament telefoniczny i internet w sieci Era. Umowa została mi wypowiedziana, a karę umowną i zadłużenie spłacałem w ratach. Od tego momentu minęły dobre 5-6 lat. Dziś postanowiłem zadzwonić do sieci T-Mobile i zweryfikować dane swojej osoby.Okazało się że widnieję u nich z długiem wynoszący 1470 zł.
Teraz moje pytanie, co mam zrobić by tego nie spłacać ?
Niestety nie posiadam, żadnych pism ugody, i wpłat z tamtych lat :rolleyes:
Najzabawniejsze jest to, że przez te kilka lat żyłem kompletnie nieświadomy tego, że mogę być im coś winny, Żadnych pism, telefonów. :mad:

Ostatnia edycja:
el_boy napisał:
Niestety nie posiadam, żadnych pism ugody, i wpłat z tamtych lat
Dlatego Bóg stworzył instytucję przedawnienia. Jeśli "wierzyciel" wystąpi przeciwko Tobie z pozwem o zapłatę, podniesiesz zarzut przedawnienia roszczenia i wygrasz sprawę. Nie płać więc, a telefon kup w konkurencyjnej sieci.

Robilee: niestety operatorzy mają swoją międzyoperatorską bazę zaległości. Jak kolega wisi tam to nigdzie nie podpisze umowy o abonament.

Pytanie czy nie robiłeś tych przelewów z konta i nie masz w historii rachunku? Moze to coś pomoże.

podpisze, podpisze tylko że z kaucją. mówię oczywiście o ofercie z telefonem. bez telefonu bez problemu, a nju mobile na pewno

kojot33 napisał:
Robilee: niestety operatorzy mają swoją międzyoperatorską bazę zaległości. Jak kolega wisi tam to nigdzie nie podpisze umowy o abonament.

Pytanie czy nie robiłeś tych przelewów z konta i nie masz w historii rachunku? Moze to coś pomoże.

Niestety z tego co pamiętam wszystko szło przez wpłaty pocztowe. Jutro będę dzwonił do działu windykacji ich sieci bo pracują tylko do 15:00 i wyjaśniał sprawę dalej. Muszą mieć w systemie, że takie wpłaty wpływały.

Co do innych operatorów to niestety, tylko kaucja wchodzi w grę :rolleyes:

Powrót