T-mobile odrzucenie reklamacji

• Autor wątku Autor wątku goobster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goobster

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, zamieszczam treść reklamacji w której wszystko jest opisane:

Zawarłam umowę z państwa firmą dnia 23.03.2012,w salonie T-mobile w ..., numer telefonu ******* i wybrałam pakiet „Nowa firma 270” w skład, którego wchodzą 270 minut abonamentowych, 160 minut promocyjnych, oraz internet w telefonie bez ograniczeń, ze zmianą prędkości do 100 MB. Kierownik salonu, z którym podpisywałam umowę zapewniał mnie, że dostaję bezpłatny internet, na którym mi bardzo zależało i nawet po przekroczeniu 100 MB koszty nie będą naliczane. Korzystałam z internetu tylko i wyłącznie dlatego, iż trwałam w przekonaniu, że jest on w pakiecie i nie poniosę za to żadnych dodatkowych kosztów.
26.03.2012 zadzwoniła do mnie osoba z biura obsługi klienta T-mobile i poinformowała mnie, że koszty za połączenia internetowe są naliczane i przekraczają już wartość 300 zł, a pakiet internetowy nie został uruchomiony, poradził mi bym nie korzystała z internetu i udała się do salonu w celu wyjaśnienia owej sytuacji. Tego samego dnia w salonie nie zastałam pana kierownika Mariusza Zakonka, a personel nie był w stanie mi pomóc. Poproszono mnie bym napisała reklamację.
Kwota wygenerowana przez to niedopatrzenie wynosi 318,19 zł i wynika tylko i wyłącznie z winy państwa pracownika. Zwracam się z prośbą o zwrot wyżej wymienionych kosztów i proszę o jak najszybsze poinformowanie mnie o wyniku rozpatrzenia mojej sprawy. Z drugiej strony mam nadzieje, że to ostatnie niedopatrzenie przy współpracy z państwa firmą.

Panowie z salonu zapewniali że reklamacja będzie uznana, po czym dostałam taki list

Uprzejmie dziękuję za korespondencję z dnia 29.03.2012.
Odnosząc się do poruszonych przez Panią kwestii, chciałbym przekazać, że podstawą do analizy opisanych okoliczności, mogą być wyłącznie informacje znajdujące się na Pani koncie abonenckim, a które wskazują, że w dniu 23.03.2012 zdecydowała się Pani na zawarcie Umowy numer ********.
Spieszę przekazać, iż zgodnie z warunkami oferty promocyjnej, w oparciu o które Umowa ta została aktywowana, a których znajomość potwierdziła Pani podpisując Umowę, usługa blueconnect nie jest aktywowana automatycznie. Mając na uwadze, iż dyspozycja włączenia usługi została odnotowana w dniu 26.03.2012, brak jest nieprawidłowości po stronie Operatora w kwestii naliczonych opłat za transmisję danych.
W świetle powyższych wyjaśnień, nie mam niestety podstaw do uznania Pani reklamacji.
Ufam, że przekazane informacje okażą się wyczerpujące i zostaną przez Panią przyjęte ze zrozumieniem.

Nigdzie, ani na umowie, ani w ofercie nie było napisane że taką usługę trzeba aktywować lub prosić o aktywację, a ja czuję się najzwyczajniej w świecie oszukana i proszę o pomoc co mam dalej zrobić, aby nie płacić za błędy ich pracowników lub świadome działanie firmy?

Uwaga jtk jest słuszna, ale wyłącznie pod warunkiem, że w umowie jest zapis typu "zapoznano się z "Warunkami Oferty Promocyjnej „Wiele możliwości”. Jeśli operator nie poinformował Pani skutecznie (na piśmie) o konieczności aktywacji,to reklamacje jest uzasadniona.
Powstaje też pytanie, dlaczego usługa nie jest aktywowana automatycznie.

cedwah napisał:

Z tego samego powodu dla ktorego wiele innych haczykow wychodzi po fakcie. Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniadze. jakby aktywowali autoamtycznie to by nie mieli 300zl. Od jednego 300, od drugiego i mozna naskladac na premie ;)

goobster napisał:
zostałam zapewniona,

Ale oni niestety zawsze tak robia :( Wszystko przedstawiaja w takim swietle, zeby nawet nie przyszlo nikomu do glowy miec watpliwosci. Trzeba na 100% wiedziec czego sie chce ile sie za to zaplaci i jak to zrobic, bo od milej pani przy podpisywaniu sie tego nie dowiemy. A raczej zle mowie - zostaniemy omotani na tyle, ze zrozumiemy wszystko na opak.

cedwah napisał:
Uwaga jtk jest słuszna, ale wyłącznie pod warunkiem, że w umowie jest zapis typu "zapoznano się z "Warunkami Oferty Promocyjnej „Wiele możliwości”. Jeśli operator nie poinformował Pani skutecznie (na piśmie) o konieczności aktywacji,to reklamacje jest uzasadniona.

Tego rodzaju zapisy operatorzy zamieszczają w umowach już od wielu lat. Jest wysoce prawdopodobne, że i w tym przypadku operator zabezpieczył się w ten sposób.

jtk napisał:
Tego rodzaju zapisy operatorzy zamieszczają w umowach już od wielu lat. Jest wysoce prawdopodobne, że i w tym przypadku operator zabezpieczył się w ten sposób.

W oświadczeniu jest napisane tylko, że zapoznałem się z regulaminem i ofertą promocyjną, nie jest wyszczególnione jaką, jeśli to ma jakieś znaczenie :]

Witam,
Bardzo proszę o pomoc. 24.12.2011 byłem w londynie i poprosiłem poprzez rozmowe z konsultanem o właczenie usługi blackberry roaming (gdyż kożystam z tego telefonu) podczas rozmowy zapytałem sie czy ta usługa jest bezpłatna i konsultant powiedział że tak. Zaczeły przychodzic mi rachunki 2 razy wieksze niz wczesniej tzw zamiast 160 przychodziły 350zł. płaciłem do marca 2012 gdyż jakoś tak wiecej dzwoniłem i wydawało mi sie że to dlatego. Postanowiłem jednak to sprawdzić i okazało sie że dalej rozmawiałem tyle samo a rachunki przychodziły takie duże gdyz ta usługa okazało sie że kosztowała 140 zł msc. złożyłem reklamacje i poprosiłem o odsłuchanie rozmowy gdyż konsultant wprowadził mnie w bład jeśli chodzi o koszty usługi'' miała byc bezpałtna'' i poprosiłem o korekty faktór i zwrot naliczonych kwot za tą usługę. Dodam równiez ze ie korzystałem z tej usługi. po czym pani z reklamacji odpisała mi:

Dziękuję za korespondencję z dnia 11.04.2012.
Na wstępie informuję, iż jako operator nie mamy obowiązku udostępniania Klientom nagrań z rozmowami telefonicznymi. Prawo nie nakłada na operatora obowiązku udostępniania nagrań Klientom, a jedynie ich dokonania i przechowywania przez 12 miesięcy.
Odsłuchałam dwie rozmowy telefoniczne z dnia 24.12.2011. Pakiet BlackBerry Roaming został aktywowany na koncie Pańskiego numeru 24.12.2011 na podstawie rozmowy telefonicznej. Należy zatem stwierdzić, iż decydując się na aktywację tejże usługi zaakceptował Pan Cennik usługi BlackBerry za granicą. Zgodnie z Cennikiem opłata abonamentowa za Pakiet BlackBerry Roaming wynosi 120,00 zł netto/147,60 zł z VAT.
Nie mam, zatem podstaw do skorygowania opłat abonamentowych dotyczących ww. usługi na fakturach: numer 514424220112 z dnia 13.01.2012, numer 514353690212 z dnia 13.02.2012 i numer 514283290312 z dnia 13.03.2012. Potwierdzam, iż zgodnie z Pana życzeniem usługa Pakiet BlackBerry Roaming została wyłączona 11.04.2012.
Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienie okaże się wyczerpujące. "[/U]

Prosze mi powiedziec jak mam tej Pani wierzyc jak jestem pewien ze konsultant podczas rozmowy z 24.12.2011 powiedział mi ze ta usługa jest bezpłatna.
co mam zrobic? dziekuje za ewentualną pomoc

ona wlasciwie ani nie potwierdzila ani nie zaprzeczyla. Nie odniosla sie w ogole do tego czy konsultant powiedzial: "usluga jest bezplatna". Czy nie. Powiedziala, ze nie ma to znaczenia, bo i tak to Ty decydujac sie na usluge miales sie zapoznac z cennikiem - z oficjalnym papierem, a nie slowami jakiegos tam konsultanta. To raczej wynika z tej odpowiedzi. I tak dobrze, ze przesluchala...

ale co mam w tej sytuacji zrobic? ja nie składałem reklamacji dotyczącej właczenia usługi bo sam chciałem żeby mi ja właczono a chodzi mi o koszty. podczas rozmowy konsultant powiedzał że jest bezpłatna. Dodam jeszcze że dzwoniąc nie wiedziałem o takiej usłudze tą usługę przedstawił i zaproponował mi konsultant.

czy t-mobail na moja prośbe naprawde nie ma obowiązku udostępnic mi rozmowy z konsultantem?

tak czytam i czytam i dochodze do wniosku, ze konsultantow firmy t-mobile chjyba ucza takich praktyk. latem 2011 puscili reklamy, ze maja bezplatny roaming w europie. akurat jechalam do holandii, poszlam wiec do salonu i zapytalam o usluge. pan mi wszystko wytlumaczyl, zapewnil, ze bedzie dzialac w ramach wykupionego pakietu za 49 zlotych miesiecznie. a ze rodzice mieli telefony z t-mobile, kupilam mezowi starter tak taka, a sobie wzielam mixa w doladowaniach za 25 zlotych. na miejscu u pana kupilam 3 zdrapki i wykupilam pakiet. faktycznie dzialal, gdy bylam w polsce. gdy wjechalam do niemiec okazalo sie, ze jednak przestal:) wyslalam mame do salonu i tam od innej pani dowiedziala sie, ze teraz owszem, ona ma sobie kupic taki pakiet za 49 zlotych i wtedy bedzie mogla dzwonic do mnie za darmo, ale ja nie moge, niestety.

tez napisalam reklamacje uzalajac sie przy okazji na niekompetencje konsultanta, bo do glowy mi nie przyszlo wertowanie umowy, skoro czlowiek z plakietka firmy siedzi przede mna i w oczy mi wszystko tlumaczy. odpowiedz dostalam w podobnym stylu jak wyzej opisane, aczkolwiek koszt pakietu, czyli te nieszczesne 49 "podarowali" mi łaskawie do wykorzystania na rozmowy.

zostalo mi kilka doladowan i 4 miesiace abonamentu taty - i nigdy wiece t-mobile.

Witam ,
W dniu 26 luty 2013 roku otrzymałam wezwanie do zapłaty w kwocie 2506,26 zł i na fakturze jest kara umowna wynosząca 2400 zł. Czy ta kara umowna jest równoznaczna z wypowiedzeniem umowy przez T-mobile. Dodam jeszcze ,że został w tej sieci zakupiony telefon marki : Samsung Galaxy Ace , który miał być wygraną w konkursie.
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie .

witam
podpisałęm umowę z tmobile dot. korzystania z internetu. otrzymałem w salonie zestaw bezprzewodowy: modem-router z karta sim i przypisanym nr. telefonu. po dwóch m-cach otrzymałem rachunek blisko 800zł. udalem się z reklamacją do salonu a tam powiedziano mi, że korzystałem z usług web specjalny/premium. uslugi te zostały zablokowane. okazało się, że na urządzenie które otrzymałem przychodziły bez mojej wiedzy i zgody wiadomości reklamujące usługi. I teraz aby zablokowac usługę / subskrypcję należało wysłac odpoweidz o okreslonej tresci na okreslony nr.. Chce dodac,że na tablecie nie pojawiła się zadna informacja dot. jakiejkolwiek płatnej usługi . Dowiedziałem się o tym po fakcie. napisana reklamacja została odrzucona.
proszę o pomoc.

Powrót