t-smartyphone- oszust z Allegro.pl

• Autor wątku Autor wątku minterm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

minterm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam, użytkownik t-smartyphone serwisu Allegro.pl oszukał 100-200 osób sprzedając telefony których ludzie nie otrzymali. Mam pytanie odnośnie mojej sytuacji. Sprawę zgłosiłem na policję w celu uzyskania numeru RSD by móc później odzyskać pieniądze z POK. Dziś dostałem numer do prowadzącego sprawę i po rozmowie z nim wywnioskowałem że na 100% umorzy sprawę, w ogóle to był zły że mu głowę zawracam. Mam pytanie czy policjant może tak po prostu umorzyć postępowanie i co mogę w tej sytuacji zrobić?

Hej!
Dzisiaj byłem na policji żeby dowiedzieć się jakie dokumenty będą potrzebne. Po nakreśleniu skali prowadzący powiedział, że przydały by się wiedzieć w których miastach i komendach zgłoszono tą sprawę, by scalić tą sprawę w jedno, gdyż dalsze postępowanie będzie odbywało się w miejscu zamieszkania podejrzanego. Ja zgłaszam 11.08 (wtorek, kiedy to mija czas na przesyłkę) w Komendzie Powiatowej Policji w Garwolinie.

Moja sprawa na szczęście została przeniesiona do KPP Brzesko, mogę ci wysłać na priv numer do prowadzącego. Też tak mi powiedzieli, sprawy zostaną połączone w jedną i pewnie dopiero wtedy otrzymamy numer śledztwa akceptowany przez Allegro.

Ostatnia edycja:
99,9% że to słup, chociaż firma wpisana dawno

data wpisu do REGON 2012-08-01

więc może postanowił wyjechać.

Za to PKD ma handlowe

4331Z TYNKOWANIE DZIAŁALNOŚĆ PRZEWAŻAJĄCA
4329Z WYKONYWANIE POZOSTAŁYCH INSTALACJI BUDOWLANYCH
4333Z POSADZKARSTWO; TAPETOWANIE I OBLICOWYWANIE ŚCIAN
4334Z MALOWANIE I SZKLENIE
4339Z WYKONYWANIE POZOSTAŁYCH ROBÓT BUDOWLANYCH WYKOŃCZENIOWYCH

pewnie firma kupiona na giełdzie.

Ostatnia edycja:
Na pewno słup, pozostaje tylko pytanie, co z kontem bankowym?
Czy też jest na Tadeusza Omieczyśkiego otworzone? Przecież imię i nazwisko przy przelewach jest zbędne. Kto weryfikował tożsamość przy otwieraniu konta bankowego? Czy to było włamanie na konto? Wszystkie te dane musi zebrać policja dla informacji allegro i ew wypłaty odszkodowań.

Sprytny kafelkarz.

Dziwi mnie że mówicie o dużych kwotach skoro tam jest ledwo 50 negatywów, więc ile mógł z tego wziąć.

Ja zamówiłem telefon 4 lipca, a sprawę na policję zgłosiłem 4 sierpnia.
Komenda Miejska Policji w Żorach.

Powrót