tablet z Saturna-wada fabryczna, problem ze zwrotem.

• Autor wątku Autor wątku xxblaackhairr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxblaackhairr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam. kupiłam w Saturnie tablet 13-02-2015. dzień później okazało się że tablet się nie ładuje. oddałam go 16-02-2015 do sklepu z nadzieją że skoro tablet był zepsuty i nie minęło 3 dni od zakupu to będę liczyła na wymianę na nowy. niestety z powodu rysy z tyłu musiałam go oddać do reklamacji. czy jest to prawidłowa procedura? pozdrawiam. ;)

po prostu kupiłam kiedyś telefon w RTVEUROAGD i także był niesprawny. wymienili na nowy od ręki. nie zależy mi na pieniądzach, chcę po prostu tego tableta:)

Nie zawsze się dostaje to co się chce. Złożyła Pani reklamację, jeżeli uznają ją i naprawią ten tablet to nie dostanie Pani nowego, tylko ten naprawiony.

Czegoś nie rozumiem - skoro pani oddała sprzęt z tytułu rękojmi z żądaniem nowego tabletu, to czemu nie ma go otrzymać?

art009 napisał:
Czegoś nie rozumiem - skoro pani oddała sprzęt z tytułu rękojmi z żądaniem nowego tabletu, to czemu nie ma go otrzymać?

Niejasno się wyraziłem. Wszystko zależy od tego jakie żądanie było zawarte w reklamacji, ale należy pamiętać o tym, że tak jak autorka tematu napisała w pierwszym poście. Tablet ma rysę, a to komplikuje sprawę. Sprzedawca może odrzucić żądanie wymiany ze względu na wysokie koszty, a zaproponować naprawę.

harven napisał:
Tablet ma rysę, a to komplikuje sprawę

Tak, tylko pani reklamuje tablet z powodu braku możliwości naładowania go, a nie z powodu rysy.

Chyba że pani po prostu chciała wymienić go "od tak", no to już jest dobra wola sprzedawcy. I z powodu rysy oczywiście nie zgodzili się.

W tym wypadku sprzedawca przyjął towar z tytułu gwarancji lub rękojmi - tego nie wiemy. A w tym drugim wypadku ustalona została również naprawa towaru. Ale - według mnie - można było żądać wymiany towaru.

Tu już autorka tematu musi doprecyzować, czy rysa powstała po zakupie i czy to było powodem odmowy wymiany na nowy.

Powrót