Tablica pl i prawo

• Autor wątku Autor wątku kipeer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kipeer

Użytkownik
Odpowiedzi
395
Kiedyś, jeżeli w karczmie dochodziło do morderstwa to zamykano taką karczmę.

Czy nie powinno być, że miejsce w którym dochodzi do przestępstw[kradzieże,wykradanie danych] powinny być bardziej kontrolowane lub zamykane? Taki portal ma szkodę społeczną. Sam się dałem nabrać. Co o tym sądzicie?

czyli jak kogoś okradną w autobusie to proponujesz zlikwidować komunikację miejską?

Agnieszka3M napisał:
czyli jak kogoś okradną w autobusie to proponujesz zlikwidować komunikację miejską?
Jak ktoś pisze o czym nie wiesz, zawsze musisz używać takiej ironi? Karczma to tylko przenośnia. W autobusach, są kamery. W internecie nie da sie tak samo szybko dotrzeć do internauty w porownaniu do sygnału od pasażera autobusu.

Ostatnia edycja:
Tablica.pl należy do Grupy Allegro.
Jest darmowym serwisem przewidzianym do transakcji lokalnych tj z ręki do ręki.
http://tablica.pl/jak-dziala-tablica/

Do transakcji na odległość, przewidziane jest Allegro.pl - płatne, ale posiadające mechanizmy weryfikacji sprzedających oraz ubezpieczenie w razie nie otrzymania towaru

Coś tu jest niejasne?

co nie zmienia fatku, że taki serwis powinien być zablokowany :)

Ależ autorytarny ton.
Na jakiej podstawie by mial byc zablokowany?

ayax napisał:
Ależ autorytarny ton.
Na jakiej podstawie by mial byc zablokowany?

Strona przyczynia się do popełniania przez ludzi przestępstw? Jak bym zebrał podpisy od każdego oszukanego z tablica.pl to by było prawie tyle ile potrzeba na referendum

Ten sam zarzut można podnieść w stosunku do gumtree.pl, czy brytyjskiego gumtree.com, bądź amerykańskiego craigslist.com
Żaden z serwisów nie służy do sprzedaży na odległość co ma zaznaczone w regulaminach.
A że w PL nie ma tego świadomości, to serwisu nie można winić.
Gdybyś pozbierał podpisy od każdego potrąconego przez samochód w PL to byłoby ich jeszcze więcej, i co, zakazać produkcji samochodów?

ayax napisał:
Ten sam zarzut można podnieść w stosunku do gumtree.pl, czy brytyjskiego gumtree.com, bądź amerykańskiego craigslist.com
Żaden z serwisów nie służy do sprzedaży na odległość co ma zaznaczone w regulaminach.
A że w PL nie ma tego świadomości, to serwisu nie można winić.
Gdybyś pozbierał podpisy od każdego potrąconego przez samochód w PL to byłoby ich jeszcze więcej, i co, zakazać produkcji samochodów?
Łatwiej jest zamknąć serwisy :)

kipeer napisał:
Łatwiej jest zamknąć serwisy :)
Może lepiej ucinać palec wskazujący, a potem kciuk i tak do skutku.
Słupy ogłoszeniowe jeszcze łatwiej zlikwidować :!:

Ostatnia edycja:
Czekałem na taki temat :) Codziennie tutaj łowcy okazji z tablica.pl.

Nowy smartfon od babuleńki z prowincji, za pół ceny, tylko trzeba szybko wpłacić, bo babuszka jedzie do wód w Ciechocinku.

kipeer napisał:
W internecie nie da sie tak samo szybko dotrzeć do internauty w porownaniu do sygnału od pasażera autobusu.

Świat się zmienia, coś nie nadążasz.

Dla mnie w praktyce niewykonalne jest ustalenie tożsamości oszusta z bazaru w Koziej Dupce, natomiast np. ustalenie twojej tożsamości nie zajęłoby mi więcej niż kilkadziesiąt godzin, zależnie od twojej aktywności.

A co dopiero policja z całym arsenałem środków technicznych i prawnych...

Powrót