Tajemniczy polecony z sądu

• Autor wątku Autor wątku amelina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amelina

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

od kilku lat mieszkam w Poznaniu. Jakiś czas temu na mój adres zameldowania w Szczecinie przyszedł list polecony. Moja mama poszła go odebrać do punktu InPost i dowiedziała się, że jest to list z sądu, jak powiedział pan "prawdopodobnie z sądu w Lublinie". Powiedział też, że poznaje po numerze przesyłki, że wiele osób dostaje takie listy i pewnie chodzi o jakieś zaległe mandaty. Oczywiście listu nie mogła odebrać, mogłam go odebrać tylko osobiście.

Awizo w skrzynce moja mama znalazła 19.03, data odbioru była do 22.03 a na awizo było wpisane, że zostało zostawione 7.03 co jest nie prawdą. W każdym razie nie zdążyłam oczywiście pojechać tam i odebrać listu, więc czekałam na drugie awizo. Drugie awizo nie pojawiło się do dziś.

Nie wiem co zrobić. Spodziewam się, że to jakieś niezapłacony mandat od ZTM i że może to być nakaz sądu do zapłaty. Tylko jak mam zapłacić, albo odwołać się skoro nie dostałam listu? Nawet nie mam pewności z jakiego to sądu. W jaki sposób mam się dowiedzieć o co w ogóle chodzi? Co mam zrobić? Boję się, że jak oleję sprawę, to za chwilę okaże się, że komornik wszedł mi na konto i nic już nie będę mogła zrobić. Ale nie dano mi nawet możliwości dowiedzenia się co to za sprawa!

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.

Powrót