taki mały problem

• Autor wątku Autor wątku karas09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karas09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam
mam 17 lat walłem typowi z główki z nos i mu złamałem sprawa trafi jutro do sadu nie byłem karany ale nie wiem jak mam sie zachować więc prosze o pomoc przynajmniej jak mam sie zachować aa i miałem połtorej promila alkoholu ;/ bym zapomniał o najważniejszym chyba

hmmmm jak masz się zachować.... sugeruje przyzwoicie. nie bardzo wiem o co chodzi z tym jak masz się zachować - czy np chcesz aby ktoś poradził Ci ze jak wejdziesz do komendy, czy prokuratury powiedział "dzień dobry", czy moze abyś czasem nie walnął z dyńki napotkanemu na korytarzu funkcjonariuszowi policji.

nie no mi juz chodzi w sadzie czy mam sie przyznawac czy mam sie podac karze czy sie jakoś bronic :P bo sprawa i tak trafi do sadu i tak to juz wiem

masz już postawione zarzuty w związku z tą sprawą, byłeś przesłuchiwany??

Moim zdanie przyznac sie i okazac skruche. W ten sposob napewno sobie sytuacji nie pogorszysz.

Sprawa być moze uniknie sądu, jesli w prokuraturze poddasz się dobrowolnie karze. W koncu nikogo nie zabiłes, a ze cie poniosło -zdarza się. Najbardziej niekorzystnie na ową sytuację wpływa fakt iż byłeś po spozyciu alkoholu, a to niestety przemawia za toba negatywnie. A moze opisz jak do tego doszlo, dlaczego itd,

Bylses przesluchiwany juz? Przedstawiono ci jakis zarzut?

Wioletka155 nie wprowadzaj w błąd. Nawet jesli poddał sie dobrowolnie karze to "sprawa nie uniknie sądu". A ponadto na 335 kpk już za późno, jesli akt oskarzenia poszedł do sądu. A zakładając że wniosek by był sąd wzywa na posiedzenie i wtedy wydaje wyrok. Tez nie odbywa sie bez sądu.
Jeżeli nie poddałeś sie dobrowolnie karze, a w Twoim przypadku to chyba najlepsze wyjście, tak jak tez radza powyżej, to musiałbys sie poradzic adwokat lub złozyc wnioske o adwokata z urzedu i poddac sie karze dobrowolnie do przesłuchania w sadzie art. 387 kpk).
I jesli sprawa poszła do sadu to zpewnoscia był przesłuchiwany i jest zarzut.
A jeśli toczy się postepowanie przygotowawcze złóz wniosek o adwokata z urzedu i poddaj sie dobrowolnie karze.

Toledo ale karas nie napisal z sprawa trafiła juz do Sądu;) On tylko pyta co ma ronic jak trafi do sądu. Napisała ze "sprawa i tak trafi do sądu.." WIec nie wiemy czy juz trafila czy nie, bo masz racje jesli trafila to jak jest juz w sadzie nie da się jej wycofac. Ale karas nie potwerdza nam tego ze ona w sadzie juz jest. Tak jak sam stwierdziles skoro bylaby w sadzie musial byc przedstawiony zarzut , a karas nic takowego nie pisze;)

karas09 napisał:
witam
mam 17 lat walłem typowi z główki z nos i mu złamałem sprawa trafi jutro do sadu nie byłem karany ale nie wiem jak mam sie zachować więc prosze o pomoc przynajmniej jak mam sie zachować aa i miałem połtorej promila alkoholu ;/ bym zapomniał o najważniejszym chyba

a jednak napisał :-)
i nikt nie mówi o wycofaniu.
Mówimy o dobrowolnym poddaniu sie karze. Przedstawiłam chyba obie mozliwości.

Pozdrawiam

Ale widzisz dziwne jest to, ze nie napisal jaki art mu przedstawiono.. eh sama nie wiem czy trafiła do sadu czy nie, bo w jednym poscie potwierdza w drugim przeczy. Jesli trafila -to przyznaje ci raCJE;) Chyba tak bo karas dzis nic juz nie pisze:( Sorry za blad jesli takowy popelnilam

w sądzie doradzałbym okazanie skruchy, na codzień picie wyłącznie mleka (nie zsiadłego!) i nadrobienie tych kilku lat opuszczonych lekcji języka polskiego.

Zmylilo mnie to ze nie napisal nic o przesluchaniu tylko odrazu o sądzie;) Przepraszam przeoczyłam.

wioletka ale to nie chodzi o to czy sprawa trafiła do sądu czy ie. Napisałaś ze jak dobrowoknie podda sie karze w post. przygotowawczym to uniknie sądu. I to jest błędne. Bo nie uniknie. Będzie posiedzenie i wyrok sądu.

Mialam na mysli to, ze obecnosc nie jest obowiązkowa na posiedzeniu, chyba ze sad zarzadzi inaczej. Niezwykle rzadkie sa przypadki kiedy sad nie zgadza sie z porkuratorem. Piszac ze uniknie sadu, mialam na mysli to ze nie bedzie musial się stawiac na posiedzeniu.;) Kurcze na forum nie postawi sie jednego słowa i juz inaczej mozna zrozumiec kontekst;/ Sorry!!

jutro sprawa trafi do sadu właśnie o to mi chodziło policja mnie juz przesłuchała wypiliśmy se z kumplem no i on tam coś rodziców wyzywał wystartowałem do niego i chciałem go nastraszyć ale akurat w tym samym momeci zblizyl sie głowa i złamałem mu nos , ale mam świadków ze on mnie sprowokował on nie ma nikogo jedynie tyle ze sie przyznałem

a i jeszcze jedno pytanko idze tak załatwić ze byłem chwilowo nie poczytalny ??

>ze nie napisal jaki art mu przedstawiono

A to tak trudno sie domyslić, że art. 157 par. 1 kk? Chyba że według ciebie złamanie nosa to jakimś cudem obrażenia poniżej 7 dni...

>a i jeszcze jedno pytanko idze tak załatwić ze byłem chwilowo nie poczytalny ??

A co, chcesz trafić do zakładu zamknietego? ;)

Witam prosze o pomoc poniewaz wymierzono mi kare w wysokosci 100stawek dziennych a jedna stawka dzienna wynosi 20zł chcialem sie dowiedziec jak bede musial zaplacic te naleznosc ????z góry dzieki

nie no...-uważa pan ,że Sąd wydał wyrok po to ,bo nie miał co zrobić z wolnym czasem ... ? :x

Powrót